Mål: Simon Hjalmarsson 2, Chris Abott
Mål: Jimmie Ölvestad
Publik:

Luleå fortsatt starka hemma
Det blev inga poäng med hem till Stockholm från Luleå, kanske inte helt oväntat på nåt vis. Luleå var det bättre laget sett över hela matchen. Det var också Luleå som tog tag i matchen från början och skaffade sig ledning i spel fem mot fyra. Försvarsspelet ganska lamt i DIF-lägret och en omarkerad Luleåspelare satte första målet. Viktigt för matchen var att DIF skulle få en hyfsad start och med det svara med att kvittera. Det var ett sånt där skitmål som man säger. En sargstuds som Jimmie Ölvestad bara petade på och den gick in via Rautio i mål. Viktig kvittering för DIF i en period som ändå leds av Luleå på nåt vis men DIF med i matchen.

Andra perioden startar alldeles för dåligt för DIF:s räkning. 24 sekunder går sen ligger pucken bakom Ridderwall igen. Luleå sätter press och blir kvar, samt att en spelare får stå och slå in retur på retur. Alldeles för dåligt, det var likadant vid första hemmamålet. Riktigt slarvigt av Djurgården, ska man vinna matcher på bortais kan man inte bjuda på sånt här. DIF-försvaret alldeles för lamt när en Luleåspelare får stå omarkerad och slå in en andra eller tredjeretur men sen måste jag väl också säga att Stefan Ridderwall inte är riktigt på topp. Känns inte som han är på hugget nu när han ändå är förstemålvakt som han ville vara förra säsongen. Nu när han väl har fått chansen i år så har han inte visat att han förtjänar det. Det är lite DIF:s problem i år. Två darrande och ojämna målvakter vilket skapar ett darrigt och osäkert försvar på nåt sätt. DIF spelar hyfsat ibland men så faller man ner hela tiden och har väldiga problem när man blir nertryckt i egen zon. För mycket upp och ner. Resten under den andra perioden så är det DIF som försöker kliva upp men Luleå vänder snabba anfall och det är tre gånger farligare när de anfaller. Det är nära mål flera gånger. DIF har inte många långa sekvenser framåt men ett par chanser lyckas man få fram men inget mål. Luleå äger andra mer än i första och 2-1 efter två känns lite i underkant. DIF får inte igång sitt spel.

I tredje så måste DIF kliva fram, man ligger ju under med 2-1. Men någon vidare anstormning blir det inte. Perioden känns mer som en transportsträcka, för när det blir farligt så är det Luleå som skapar och jobbar hårt för ett tredje mål. DIFs spel känns återigen tråkigt och uddlöst. Hur man än försöker så kommer man bara till så man får skott från långt håll som är hur enkelt som helst för Luleåmålvakten. DIF plockar målvakten med två minuter kvar totalt verkningslöst för som vanligt så får man bara ett mål i arslet. Luleå vinner en komfortabel seger ikväll, deras fjortonde seger för säsongen. DIF gör en medioker insats trots att det bara blev 3-1.

Ingen i laget kan få godkänt idag heller, på ett sätt så börjar man nästan sakna ord varje gång man ska kommentera en Djurgårdsförlust. Det ser likadant ut varje gång. Det finns inte samma driv. Försvarsspelet är blekt, darrigt. Anfallsspelet är som bortblåst, ingen av målskyttarna kliver fram och verkar inte vilja göra det heller. Målvaktsspelet blir ju efter hur laget agerar. Vi saknar bra backar, stark målskytt och en säker stabil och lugn målvakt. Vad ska DIF i ett slutspel och göra om det ska se ut så här? Det verkar vara varannan match, seger förlust, förlust, seger och så vidare. Alldeles för mycket som är dåligt. Det håller inte i ett slutspel det här.

*** Man får trösta sig med att HV71 och Södertälje förlorade idag. Alltid nåt.

-------------------------------------------------------------

Övriga matcher ikväll

Färjestad-AIK 2-1
Hela hockeysverige däribland jag,
har undrat vad egentligen det är som har hänt med AIK. Från att vara  dödssist jumbo och sen den starkaste klättringen till en fjärde plats i tabellen och åtta matcher utan förlust men så ikväll så bröts den långa poängsviten i Karlstad. ÄckelFärjestad, (NEJ jag gillar inte AIK heller) kunde efter en lång och mållös match spräcka nollan och gå ifrån till 2-0. AIK svarade men det räckte inte mer än så vinna med 2-0.

Brynäs-HV71 3-0
Brynäs kunde tämligen enkelt besegra HV71 som fortfarande inte verkar komma upp i den standard man hade förra säsongen. Det går minst sagt knackigt för mästarna.

Modo-Skellefteå 1-5
SAIK
tog riktigt stabil seger i Fjällräven Center mot ett alldeles för blekt Modo. SAIK har seriens vassaste förstafemma med Jocke Lindström-Fredrik Wargh-Mikko Lehtonen som åter levererade ikväll och såg till att sänka Modo. SAIK är nog en klar utmanare till SM-guldet i år

Linköping-Frölunda 6-1

En sak är säker: Frölunda är en stark kandidat till att vara sämsta laget i Elitserien 2010/2011, en kvalserieplats är just nu deras.

Timrå-Södertälje 2-1