Div:3: Första poängen bärgad trots suddenförlust

2-0, 2-3, 2-3, 1-0
Skott: 39-25 (8-9, 9-8, 21-8, 1-0)

Suddenförlust i Lenhovda

Magnus Göransson, notorisk målskytt för RSK genom åren
som inte skulle lägga skridskorna på hyllan fanns överraskande med när jag kollade igenom laguppställningarna. "G" fanns ändå med i RSK-laget ikväll och det tog en bit in i andra perioden innan pucken satt i nät. Det betydde reducering till 3-1.

Matchen började med att hemmalaget satte full fart, RSK började försiktigt. Det skulle dröja till slutet av första perioden när Lenhovda gjorde ett viktigt ryck. LIF gjorde 1-0 och 2-0 under de sista tre minuterna. Ex-RSK:aren Andreas Håkansson satte retligt 2-0. LIF i ledning och känsla åt vilket håll det skulle bära. Andra perioden startar inte bättre förrän 3-0 sitter i RSK:s kasse dessvärre. Men så var det då den gamle Magnus Göransson som skulle visa vägen, 3-1 först, RSK får energi och känner att man är på gång. 3-2 kommer och nu är det tajt. LIF är ändå det förande laget, RSK får försvara sig mycket och ligga på lur. Det är just det spelet som man måste spela för att kunna vara med. Magnus Göransson gillar att göra mål, han har sinne för det där med mål och nät. Så det är inte helt förvånande att det är G som kvitterar för RSK. 3-3 alltså och RSK är ikapp med tre minuter kvar av andra perioden. I första fick ju LIF ett psykologiskt mål med blott nio sekunder kvar till paus, för i slutet på andra perioden med sexton sekunder kvar så får LIF göra ännu ett psykologiskt mål till 4-3. Vansinnigt onödigt. RSK hade hämtat upp ett 0-3 underläge och så bränner man sig precis innan paus igen.
Starten på den tredje perioden gick igång i ett rasande tempo. Ställningen efter 3.14 är helt plötsligt 6-4 till hemmalaget och det är åter LIF i ledningen. RSK jagade ju sina första poäng inför dagens match och det såg ut att få fortsätta under några minuter till men så får RSK till en reducering och nämde Göransson har en assist. RSK åter bara ett mål bakom och åter luft under vingarna. Tiden rullar mot slutet och det är heta känslor på isen, med många utvisningar som följd. RSK får ett powerplay med sex mjnuter kvar och får till bra snurr på det. Pucken hamnar hos Robin Danielsson som skjuter ett skott som styrs in via Lenhovdamålvakten och det är kvitterat! Efter målet så vill båda lagen avgöra matchen. Spelet böljar fram och tillbaka under de sista minutrarna och båda lagen har chanser att avgöra, RSK får ett jätteläge men man missar returen. Signalen ljuder och RSK har bärgat första poängen för säsongen. Matchen inte slut då, sudden death tar ju vid fem minuter vid oavgjort numer. Sudden blir dock inte lång. LIF är ofina nog att avgöra efter 47 sekunder.

Magnus "G" Göransson visade vägen!
Men som jag ser det så känns det ändå som en liten seger för RSK:arna efter hur illa det sett ut så här långt. Dessutom gör man 6 mål ikväll. Man kan göra mål och det har man sett nu. Lite roligt att Magnus Göransson fick göra comeback och visa hur det ska gå till. Dessutom så vet jag att både Jakob Gulldén och Jimmie Färm har varit och kört ett par träningar så det finns rutin att ta till om så behövs. Just nu behövs det som aldrig förr. Det blir ju ett bra resultat, i varje fall idag (Om du läser det här G så hoppas jag du förstår att du inte kan sluta igen, du måste vara med och visa vägen till målet :) )

Åseda-Jonstorp 2-4
Alvesta-Värnamo spelades igår och ASK tog hem en skön derbyseger med 4-2. Det är alltid lika kul när Värnamo får stryk!