Krönika: 15 hemmamatcher kvar..



Det är 15 hemmamatcher kvar på Hovet och tre matcher i Globen mot AIK kvar att spela i årets Elitserie. Djurgården parkerar på sista och åttonde plats i tabellen. En placering man måste vara nöjd med med tanke på hur spelet har sett ut så här långt. Imorgon går vi in i omgång 24, Djurgården åker upp till svårspelade Läkerol Arena för match mot Brynäs. Efter gårdagens match mot Frölunda som var ner och upp men slutade med platt fall igen så vet man inte hur laget står. Det är alldeles för mycket upp och ner. Jag försöker redan nu vänja mig vid att det kommer vara så här i match efter match. Att DIF kommer spela med ett visst tvång att man måste vinna i varje match. Djurgården vill vinna varje match. Förra säsongen kunde man nästan vunnit varje match så hög kvalité var det på laget och dess prestation. I år är det upp och ner och det går aldrig riktigt säga innan att idag vinner Djurgården. Det är alldeles för osäkert. Sen ska man också tänka på hur jobbigt det måste vara för laget, tränarna, och för varje individuell spelare: Stefan Ridderwall som inte alls spelar som han kan, målsprutorna Widing och Ekman som bara skjuter löst till exemepel. Falk och Ottosson som ska visa vägen med deras erfarenhet. Det var längesen jag såg de så här trötta och slöa som nu. Backarna Printz och Boumedienne som gör såna misstag så håret ljusnar till grått. Sen framförallt Hardy Nilsson som knappast kan bli mer gråhårig än vad han är. Och..det underliga är att Djurgården ändå är på åttonde plats med tre poäng ner till nästa lag under strecket.

Det blir en svängig och jobbig säsong som återstår, det är då en sak som är säker.

-------------------------------------------------------

Och så hoppar vi neråt i seriesystemet....




IF Troja/Ljungby - Som är dödsist i Hockeyallsvenskan och det ser verkligen inter bra ut. De gör nästan en sämre säsong än när de kom upp förra gången och trillade ur lika fort. Det här är inte Troja. Det ska inte vara så svårt att få ihop ett nytt lag, man har ju hockeygymnasium så det måste ju kunna byggas ett nytt lag ut ur det tycker man ju. Problemet är ju att klubben aldrig har några pengar, sen dessutom spelarna man värvar. Vilka är de egentligen? Det är ju ofta helt random okända spelare. Ett par namn har ju trillat in som är känt sedan in: Petter Sandström, Niklas Karmhag och så vidare. Men ska man överhuvudtaget överleva i hockeyallsvenskan måste man nog få ner omsättningen på spelare. Grunden i laget måste vara egna talanger. Prio ett är ju att: GE EGNA TALANGER CHANSEN, VÅGA!!!. Troja är pissdåliga på just detta. Om man räknar alla spelare som är ute i landet med IF Troja/Ljungby som moderklubb som inte fick chansen så är det en bra hope med spelare varav i alla fall några av dem säkert  hade blommat ut och blivit hockeyallsvenska spelare. Men Troja vågade inte. Nu är det ju bättre på den fronten men jag hör en hel del från krokarna att det är si och så med den saken. Då får man väl skylla sig själv egentligen. Egentligen är jag ju sjukt besviken på att de är så dåliga igen. Att de inte går till playoff i år heller. Igen. och att mycket talar för att de måste kvala sig kvar mot lag som är dubbelt så motiverade att ta sig till hockeyallsvenskan än Troja. För Troja är det kniven på strupen nu varje match. Måtte det ändå lösa sig så laget stannar kvar i hockeyallsvenskan. Det är ett måste för småland och för hockeysverige!
Men kom ihåg en sak:

Glöm aldrig detta!

SMÅLANDS STOLTHET ÄR, FÖRBLIR OCH KOMMER ALLTID ATT VARA:



I F  T R O J A  /  L J U N G B Y !


och....sist men inte minst så pratar måste jag prata lite om hockeyserien där lingonen växer:



Rydaholms SK
- Som igår vann sin första match för säsongen i serien. I sista matchen i grundspelet av serie F där man på bortaplan besegrade Virserum med 8-6. Det var nästan på känn för RSK har varit mer och mer på gång. Det började med att man knep en pinne borta mot Lenhovda där man hämtade två underlägen, först 0-3 till 3-3 och sen 4-6 till 6-6 och där man även hade möjlighet att avgöra på ordinarie tid. Man förlorade sen i sudden. Jag såg ju matchen i söndags hemma mot Kalmar och ärligt talat så var RSK minst lika bra som Kalmar i 48 av 60 minute ri den matchen. Man släppte ju upp Kalmar på 12 minuter i första till 0-3 och sen började upphämtningen. Därifrån var RSK laget som drev då Kalmar inte behövde kliva upp. Man visade att man kan komma igen och det var nära att man vände på matchen. Men två horribla misstag när man hade kvitteringschans förstörde kvällen. Det jag ändå var imponerad av var att man fortsatte köra framåt. Förr hade ett RSK som låg under med 0-3 efter första perioden lagt sig ner och dött.. faktiskt. Men det gjorde inte laget i söndags och spelarna som jag pratade med under matchen sa att det liksom inte studsat deras väg än i år. Istället för stolpe in så har det vart stolpe ut och det är klart det sätter sig i skallarna efter några matcher när det går emot. Jag tror att RSK kommer gå lite bättre i serien som kommer nu.

Ny seriem, nya lag till våren!
Serierna görs om eftersom två lag från varje serie gick till Alltrean, från RSK:s grupp gick ju Kalmar och Ljungby. Jag har dock inte förstått riktigt hur det görs om eller vilka lag som läggs ihop med vilka än men så fort jag vet så kommer jag lägga ut det här på bloggen. Jag känner revanschlust, liksom RSK måste göra inför vad som komma skall. De vet vad de kan och de vill mer än gärna visa det. Jag hoppas att spelarna ställer upp för laget och tränar och lägger ner den tid och energi som krävs för att det ska visa bra resultat på isen. Jag är övertygad om att detta laget kan ta säsongen lite längre än vanligt. Det hade vart hur skoj som helst med playoff och få spela Kvalserie! Det var ca 15 år sedan det hände sist. Vi som var med minns ju med både glädje och sorg matcherna mot Diö, Skillingaryd,Kållered, LinTek med flera under ett par kvalserieår där RSK nosade på en division tre-plats (i det gamla seriesystemet).

RSK ska dit igen!

Kommentarer
Postat av: Viktor

Värt att nämna är att RSK vann med endast 13 gubbar i laget. Jävligt bra gjort!

2010-11-26 @ 19:24:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0