Fredagstankar: Vad är det för fel?



Årets målvaktstavla 2010/2011 - signerat Mark Owuya

En ny derbybedrövelse igen...
Lika bra att förklara direkt: jag lägger inte hela skulden för förlusten på killen med tavlan ovan men hans misstag stängde matchen! Visserligen ska han 10 av 10 gånger ta skottet som går in till 2-0. Denna matchen var inte rätt tillfälle att bjuda på mål helt enkelt. Men sedan att DIF som lag inte spelar hockey utan blir uppätna av råttorna är en annan sak. En annan sak som jag inte förstår varför.

Fakta:Två raka plattmatcher mot AIK. Två raka torsk.

Vem hade tippat det innan säsongen började. Ingen, eller jo kanske AIK-supportrarna förstås men i övrigt. JAg förbloggade om matchen och skrev att i derbyn gäller inga som helst placeringar i serien eller gamla meriter. Det är här och nu som gäller. Men igår var det samma sak som senast. Matchen började trevande men det tog inte lång stund innan AIK kom upp i fart och fläkt och började skapa chanser. DIF:s spel som man har spelat där de är laget som driver, snurrar och bestämmer matchbilden är som bortblåst och funkar inte alls. Jag tror att det beror på två saker:

1
. Lagen har läst sönder DIF:s uppspel och anfallsspel
2
. De nya spelarna DIF köpt in passar INTE in i detta sättet att spela

Daniel Widing
och Nils Ekman kan mycket mycket mer än vad de visat hittills, en av dem skulle ha ledat poängligan i DIF anser jag. Men ingen av spelarna har synts. Widing har gjort ett mål, Ekman två mål. De skulle lätt kunna gjort fem var redan. Det är ett problem med i år, för lite skott, för lite skapande av chanser och därmed uteblir målen. Det går inte klaga på att vi saknar målskyttar i år. Laget är fullt av kapabla sådana. Jimmie Ölvestad som ledde laget med sitt hårda och energirika spel ser ut att ha bränt allt krut under förra säsongen. Hans spel i år är inte detsamma.

Försvarsspelet är riktigt dåligt fortfarande, undermåligt
.
Det känns som att i och med Marcus Ragnarssons frånvaro, tappet av Kyle Klubertanz samt att Timmy Pettersson gjorde sitt livs säsong förra säsongen, så har DIF inte kunnat fylla de platserna på samma sätt känns det som. Josef Boumedienne är överskattad. För tillfället så ser han vilsen och klumpig ut därbak. Andreas Holmqvist är alldeles för ensam i arbetet där bak. Veternanen Nichlas Falk är stabil och rutinerad som kan spela back när det saknas backar men jisses vad långsamt det går. Säsongen 1999/2000 var hans livs säsong och dessutom kan han bara teka numera.

Avslutningsvis så är matchen från igår nästan glömd. Imorgon är det kanske den svåraste matchen på ett tag. Skellefteå på bortais. Varje spelare i Djurgårdens hockeytrupp som ska spela imorgon måste rannsaka sig själva. Går man ut med samma inställning (om det nu ens var någon igår?) mot SAIK imorgon så kommer Mark OIwuya vara utbytt efter första perioden efter tre-fyra insläppta. Var så säkra på det. Jag räknar ju inte med någon vinst så här på förhand men hoppas banne mig att laget tar sig samman och börjar jobba för laget, VISAR HJÄRTA!

tempen just nu:
Kvalserie i vår: NEJ och åter nej, finns inte på kartan men skärper man inte till sig så..
Slutspel i vår: vet inte vad man ska säga efter igår men det måste bli det, finns inte något annat!
SM-final - seriöst? nej glöm det för ett tag

---------------------------------------------------

......och så hoppar vi ner några snäpp ner i lingonserierna närmare bestämt i småländska division tre-serie i region syd.




Talavidshallen, "TeXas Arena" i Rydaholm

RSK:s kräftgång
RSK entrade isen med den gamla RSK-loggan på bröstet igen på sina nya matchställ. De kanske var snygga, vad vet jag, har inte sett dem ännu. RSK tog emot det andra jumbolaget Virserum och jag hade hoppats på vinst äntligen. Men ack och ve. 3-5 slutade matchen efter att RSK inte kunnat få till avslutningen. RSK gjorde en hyfsad fight ändå och det verkar lite som att det går åt rätt håll äntligen. Det kommer bli Ljungby eller Kalmar som tar direktplatsen till alltrean tror jag. För RSK gäller det att få ordning på sitt spel, få in en bra vinnande känsla i gruppen så kan nog våren bli intressant. RSK behöver inte känna någon stress innan jul egentligen utan försöka bli ett vinnande lag igen och sikta på att ta bakvägen in till kval och playoff i vår.

RSK åker till Ljungby och Sunnerbohov på söndag för att möta Ljungby Hockey igen. Förra drabbningen var jämn och tight. Om LHK var liten favorit till förra mötet så är de definitivt i favör till seger nu. Det borde passa RSK bra att gå ut att spela utan press.

Jag återkommer om matchen på söndag.


Kommentarer
Postat av: Laszlo

vem har urinerat på isen? :s

2010-11-06 @ 19:16:48
URL: http://www.laszlo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0