Derby: REVANSCH!

Elitserien 2010/2011
Omgång 18



Djurgårdens IF - AIK HC
Globen 19.00

Derbydags - REVANSCH!
Ikväll smäller det igen, det är stockholmsderby i Globen. Djurgården tar emot AIK i andra mötet lagen emellan. AIK chockade och spelade ut Djurgården senast. Jag har aldrig sett DIF så paralyserat i ett derby innan men så var det då. Ikväll tror jag att matchbilden kommer se annorlunda ut än senast. AIK kommer med perfekt toppad form, tre raka segrar. Djurgården har också tre raka utan förlust men segern mot LHC kom på straffar. DIF:s spela blir allt bättre men än går det inte att känna sig lugn. DIF:s spel är inte alls på topp men man är ju helt klart på god väg dit. Ikväll gäller att det att gå ut och göra det enkelt, men att våga hela tiden och spela säkert. Det är derby och då gäller inga regler, utan det är bli tufft, det laget som vågar och vill mest vinner. Motivation slår klass. Djurgården har en gruvlig revansch och ta ikväll och jag hoppas man inte går ut och tokkör så att man slarvar och går bort sig, utan att istället gör rätt saker och får en bra start på matchen.

Nytt intro och massivt TIFO från JK
Globen blir utsåld igen och det kommer vara ett fantastiskt stöd på läktarna från båda hållen. Järnkaminerna kommer regera i arenan ikväll, inget snack om saken. DIF Hockey lanserar dessutom sitt nya intro samt att det kommer vara ett massivt TIFO signerat Fabriken i Järnkaminerna!

Nu kör vi!

Kort historik: Djurgården och AIK har mötts 107 gånger: Djurgården har segrat 58 gånger. MEN i de 10 senast mötena har AIK övertag i sex segrar mot fyra för Djurgården.

Läget i lagen: Klart inför ikväll är att DIF måste tyvärr klara sig utan Marcus Ragnarsson (axelskadad - funderar på att lägga av) Stefan Ridderwall (inte helt återställd efter hjärnskakningen) och Nils Ekman (knäskadad) Glädjande så är Marcus Nilson helt återställd och spelar i första femman ikväll.

I motståndarlaget AIK så saknades trion Patric Blomdahl, Daniel Rudslätt och Christopher Heino-Lindberg saknades senast, inga förändringar är kända i skrivande stund.

-----------------------------------------------------
Övriga matcher:

Timrå-Modo
Södertälje-Skellefteå
Brynäs-Färjestad
Linköping-HV71
Frölunda-Luleå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0