Äntligen Elitserien! Två matcher ikväll

Elitserien 2010/2011
Omgång
23 och 26

12 omgångar nu fram till jul

Elitseriens smygomstartar ikväll med två matcher. Egentligen ska det vara full omgång en tisdag när serien startar om efter ett uppehåll men icke. Nåväl två matcher är bättre än ingen.

Mini-Stockholmsderby men....
är AIK:s toppform bevarad?
AIK möter SSK i en väldigt viktig match. AIK är på rätt sida strecket, SSK har åkt ner i botten och, ligger där man bör ligga, men måste vinna varje match som kommer nu om man inte ska fixa en ofrivillig kvalserieplats. AIK avslutade ju med osannolika fem raka segrar innan uppehållet. Om AIK kan spela som man gjorde då så kommer de vara äckligt giftiga att räkna med i ett eventuellt slutspel. Hemska tanke! Nåväl AIK bör nog se till att starta med en seger nu så här efter uppehållet annars tror jag nog ändå att de trillar tillbaka igen. SSK måste vinna. Det finns liksom inget annat. Att välja vilka som bör vinna är pest eller kolera så..jag avstår,

...eller lika kanske ändå är bäst?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

VS   

Omgång 23
AIK - Södertälje
Hovet 19.00

Visas 18.40



VS 

Omgång 26
Frölunda - Skellefteå

Scandinavium 19.00

Var står Frölunda?

Frölunda ligger illa till, inget har gått lagets väg, visserligen en upprykcning i ett par matcher precis innan uppehållet men laget ska kunna prestera riktig topphockey om man går efter spelarnamn. Men fortfarande svårt att prestera som lag trots många stjärnvärvningar. Dessutom så har hela göteborg skyhöga krav på laget och så fort det inte går som det vill så är hemmaarenan Scandinavium halvtom. VF har normalt sett den högsta genomsnittliga publiksiffran, dit har man en bra bit i år. VF måste börja spela BRA ishockey. Det gör man inte nu och ska det bli slutspel för göteborgarna så måste det ske en radikal förändring. Det är just den frågan som Lill-Kenta måste lösa annars är han snart arbetslös. Varför inte börja med en seger hemma ikväll men då måste man besegra ett av seriens två-tre bästa lag för säsongen så här långt: Skellefte AIK har gått fram hårt och bra i årets i Elitserie. Favorit eller outsider till SM-guld bestäm själva men SAIK ska inte räknas bort och jag tror redan nu att de blir livsfarliga i ett slutspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0