Djurgården - AIK 2-5
0-1, 2-3, 0-1
Skott: 30-36 (10-14, 11-12, 9-10)
Mål:DIF: Kristofer Ottosson & David Printz
Mål:AIK: Oscar Ahlström, Johan Andersson, Stefan Johansson, Daniel Bång, Victor Ahlström
Publik: 13 850 personer i Globen eller Ericsson Globe som den heter

Johan Andersson - "Djurgårdsdödare"

AIK bättre än Djurgården igen - Mark Owuya gjorde årets målvaktstavla
Två raka segrar mot Djurgården ger ju det faktum efter kvällens match. AIK vinner sitt andra raka derby och dessutom sin FJÄRDE raka match. AIK från Solna är ett av Elitseriens formstarkaste lagen just nu. För Djurgården ser det inte så ljust ut, DIF tar åter ett steg bakåt spelmässigt. I första perioden är det spelmässigt hyfsat jämt men det är ändå AIK som är det bättre laget. DIF får inte ordning på sitt anfallsspel, AIK däremot skapar chanser och oreda i ett stirrigt DIF-försvar. Matchens första mål kommer i slutet på den första perioden i spel fem mot fyra. En retur som Owuya ska lägga handsken på misslyckas, istället slår han ut pucken rätt i gapet på en AIK-spelare som slår in 1-0. Det kändes väldigt onödigt, DIF släpper ett mål precis innan paus och ger AIK det lilla övertag som de inte ska ha.

Andra perioden hinner inte börja förrän pucken åter ligger bakom Owuya. AIK sätter 2-0 efter 9 sekunder in i andra. Här avgörs matchen i praktiken. Matchen ser precis ut som första derbymötet där AIK för enkelt och lugnt medan DIF irrar runt och slarvar och hafsar över hela banan. DIF:s riktlinjer som bortblåsta och inte ett anfall är i något som helst mönster. DIF lyckas dock få till ett mål som ändå blir bortdömt efter spark. Korrekt eller inte - Avgör själva på tv-bilderna. Trösten är att 1-2 kommer i anfallet efter och DIF får viktig kontakt. Det är alltid farligt att göra mål för det blir gärna att man slappnar av och det händer då i DIF:s försvarsszon där man går bort sig. En AIK-back missas i slottet och ett direktskott senare så är det 1-3 och uppförsbacken lika illa hög igen. Här känns matchen riktigt körd för DIF:s skull, AIK har full koll. De har verkligen inga problem att möta Djurgården denna säsongen. DIF måste ha nästa mål i matchen och man lyckas få till det när David Printz skott letar sig in i kassen till 2-3, närkontakt igen för Djurgården och hoppet är tillbaka. Hoppet är ju det sista som överger en sägs det men när man hoppas att DIF ska komma igen så kommer droppen som fäller hela DIF-bägaren ikväll. Mark Owuya hockeymålvakt i DIF Hockey denna säsongen rusar ut för att stoppa en puck som glider mot honom, men i stället för att skjuta iväg pucken så tappar han den pinsamt nog till en framrusande AIK-spelare som tar pucken och lägger in i tomt mål. Målet betydde ridå tack för kaffet. Målet kommer sekunden innan paus i andra perioden.

Tungt, tungt, blytungt, skämmigt, dåligt, bedrövligt, pinsamt, undermåligt. Det finns nog fler ord i samma klass som kan förklara kvällens debacle

Chanserna att DIF skulle vända på matchen i sista perioden var mer eller mindre obefintlig. AIK satte spiken 2-5 med sju minuter kvar av matchen. Det räcker att berätta. Matchen tog slut och AIK har 2-0 i matcher mot DIF i år.

Det är pinsamt! Vi ska aldrig förlora mot AIK så här. ALDRIG!

------------------------------------------------

Mark Owuya - håller inte en hel säsong i Elitserien!

Jag är besviken i skrivande stund men mer frustrerad.
För ingenting funkar, absolut ingenting funkar i detta derbyt heller. Målvaktsspelet denna säsongen ser ut som för två år sedan. Ingen av målvakterna är bättre än den andra. Mark fick hoppa in istället för Riddarn när han blev skadad och har växt in i rollen som förstekeeper. Tyvärr så håller han inte måttet. Jag har svårt att se det som DIF:s scouter/Målvaktstränare ser i Mark "In Da Park" Owuya. Jag tycker statistiken i allsvenskan förra året i Örebro och Almtuna säger en hel del. Mark var inte en av toppmålvakterna i hockeyallsvenskan. Tavlan idag avgjorde hela derbyt men Mark ska väl inte få hela skulden för at det blev förlust igen. Men hans misstag har varit kostsamma anser jag. Han har en för ojämn nivå för att kunna hålla DIF över alla negativa streck, ingemansland och kvalserien.

Det var inte AIK som behövde en ny keeper, det syns ju tydligt att det skulle vart DIF som skulle lagt pengarna på en målvakt i stället för på Nilson eller Kronwall egentligen