Tre Kronor är för tunna

Hockey-VM 2010
-------------------

Grupp C

Tjeckien - Tre Kronor 2 - 1
0-1 1-1 0-0
Skott:
Mål:TCH: Tomas Rolinek, Petr Hubocek
Mål:SWE: Magnus Päjäärvi-Svensson



Det ser mörkt ut!

Mattias Weinhandl åkte hem skadad, Jimmie Ericsson skadad i första perioden och spelar inte mer i VM. Manfall och dessutom en tung förlust. Det ser allt annat än bra ut för fortsättningen för Tre Kronor som försökte sig på att slå tjeckerna idag. Det gick inte alls, tjeckerna tog ledningen på en kontring i spel fem mot fyra. Erik Karlsson gjorde ett juniormisstag och sen var även målvakten Jonas Gustavsson allt annat än alert i målet. Märkligt ingripande. Uppförsbacken var med länge i matchen fram till pucken trillade in bakom den tjeckiska stjärnmålvakten Tomas Voukon som var riktigt bra i den röda kassen. Sverige var bra i den andra perioden med fart, energi och hårt jobb men man fick inte utdelning på sina chanser. Istället avgörs matchen i den andra perioden när tjeckerna gör det dom är mest kända för och gör det bäst av alla. De kontrar blixtsnabbt och i två måt en så sitter nästa puck efter dåligt försvarsspel och monstret i målet existerade heller inte. Sverige jagade kvittering lite då och då men det såg konstigt ut. Sverige saknar spetsen, tyngden och lugnet. Man spelar alldeles för nonchalant och det saknas ett jävlaranamma på större delen av manskapet. Det ska kunna gå ut mycket mycket mer av laget än så här.

Nästa runda blir ett par snäpp svårare och Tre Kronor kommer få det tufft minst sagt. Trots förlusten så vinner man ändå gruppen, vilket ändå är en bedrift men ska det här VM:et fortsätta så måste det till ett rejält lyft från målvakt fram till siste forward.

Juniorerna glädjer
Oliver Ekman-Larsson, Erik Karlsson och Magnus Pääjärvi-Svensson!

Kan ju diskuteras
Michael Nylander - var du är trötte Nyllet, och vad gör du överhuvudtaget i VM? Bäst före har passerat för längesen och det räcker inte att leva på gamla meriter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0