Semifinalklart i VM

Hockey-VM 2010
-------------------

Ryssland mot final
Ryssland krossade Kanada med 4-0 i en match som var turneringens bästa i två perioder innan matchen var avgjord. Sergej Fedorovs 4-0 i tredje var spiken i kistan men fram tills dess var det riktigt hockeygodis. Kanada visade sin bästa sida så länge man orkade med de ryska stjärnornas tempo. Ju längre matchen led desto mer fick Ryssland ett starkt grepp över matchen och kanadickerna började tappa humöret. Kanada gjorde två mål innan slutsignalen men däremellan hann Ryssland avgöra matchen med mål i tom kasse. Kanada är därmed utslaget i en kvartsfinal och senast det hände var 2002 i VM i Sverige då man åkte ut mot Slovakien som senare blev världsmästare den turneringen.

Ryssland klart för semifinal mot hemmanationen Tyskland som i sin tur slog ut Schweiz inför en fanatisk publik. Det alla snackade om var det stora slagsmålet som bröt ut efter slutsignalen där schweizarna började bråka och båda lagen var ju på isen så det växte sig större, så stort så ledare var inblandade. Tråkigt slut men så kan ju ske ibland när känslorna svallar över i såna här sammanhang. Smockan hängde i luften mellan Kanada och Ryssland med men det blev inget jätterallarslagsmål förutom ett litet i andra periodpausen. Men det tillhör på något vis. MEN NEJ jag uppmanar aldrig till våld men blir det fight i hockey så blir det. Det ingår. Köp det eller gå säger jag!