Viktig seger i Gävle av Djurgården!

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010
----------------------------------------

Kvartsfinal 3



Brynäs-Djurgården 0-4
0-1, 0-3, 0-0
Skott: 22-29 (9-11, 8-11, 5-7)
Mål:BIF: -
Mål:DIF: Oscar Eklund, Kyle Klubertanz, Nichlas Falk och Jimmie Ölvestad
Publik: 8138 personer i Läkerol Arena

Djurgården leder med 2-1 i matcher

DIF tog viktig skalp i rond tre
DIF var riktigt revanschsuget sen förlusten hemma på övertid, ikväll så var man inte lika överlägsen i inledningen för Brynäs gjorde det riktigt bra. Men det var DIF som gjorde matchens första mål genom backen Oskar Eklund som följer med upp i ett anfall. DIF håller den viktiga ledningen i paus mycket viktigt.

I andra får man direkt ett powerplay och Kyle Klubertanz sätter viktiga 0-2. DIF fick ännu mer energi av det målet samt att Brynäs inte kommer till ordentligt känns det som. DIF kontrollerar det bra och jobbar djupt nere i Brynäszonen och det gav ännu mer utdelning. DIF-backen Nichlas Falk får en kalaspass av Micke Holmqvist och skjuter viktiga 0-3 för DIF och tog gruvlig revansch efter att han orsakat utvisning och Brynäs avgörande hemma senast. Efter 0-3 så kändes det som att Brynäs inte orkade riktigt, det såg halvdant ut som man uttrycker det. DIF försvarade sig bra och gick inte bort sig i onödan, DIF:s målvakt Gustaf Wesslau hade flytet i målet och tog de puckar som han var tvungen att göra. DIF har haft svårt att göra mål framåt men det skulle bli ett till, ett riktigt flytmål eller skitmål beroende på vilket lag man håller på men nog har Jimmie Ölvestad gjort renare mål än sitt 0-4 ikväll. Skott på klubba i en båge över Markström och sen en egen back som petade in pucken det sista i ett desperat försöka att rädda pucken från att gå in. 0-4 och matchen förstås avgjord. Brynäs vaskade om och bytte in Eddie Läck inför den tredje perioden för att försöka väcka laget men DIF kontrollerade matchen tiden ut och vinner fullt rättvist.

DIF:s bästa spelare ikväll
*** Gustaf Wesslau - Höll nollan!
** Kyle Klubertanz
* Nichlas Falk

Match i Globen på FREDAG!
Nu väntar två raka matcher hemma i Stockholm, onsdag på Hovet och på fredag i GLOBEN, japp ni läste rätt. DIF satsar på att locka mer folk och flyttar in i Globen igen, det är över 2 år sen senast så det ska bli häftigt att få se DIF lira där igen men jag ber ju högt och hoppas att stockholmspubliken kommer tillbaka nu och fyller upp Globen igen som i gamla tider. Inget lag i Sverige kan få sånt stöd som DIF i ett fullsatt Globen som tar 14119 numer. Järnkaminerna kommer satsa att få ihop den största klacken på bra länge inför matchen. Det kan bli en folkfest på fredagkväll.

***********************************

Timrå - HV71 6-3

HV71 leder med 2-1 i matcher


Timrå tog chansen! Man hade bara denna matchen på sig egentligen på hemmais och som man tog den. Tre powerplay mål senare så hade man 3-0 efter första perioden. När man sen ökade på till 4-0 en bit in i andra så trodde nog de flesta däribland jag själv att detta är ju klart. Men HV gav sig inte och får ett väldigt billigt mål som Lindbäck borde tagit och HV får gratis kontakt. Spelet i PP har varit HV:s grej men för tillfället är det Timrå som är slutspelets vassaste lag i den spelformen men HV bättrade på sin statistik när David Petrasek som gör sin livs säsong krutade in 4-2 så var det match igen.


Frölunda - Linköping 2-1 efter sudden death

Frölunda leder med 2-1 i matcher

Frölunda sköt 51 skott på Christian Engstrand i LHC-kassen men matchen gick ändå till sudden och det ska sägas att VF var 27 sekunder från att förlora matchen. Men Janne Niskala drar in 1-1 på ett direktskott i spel sex mot fem och tog matchen till förlängning. En förlängning som inte bjöd på alldeles för många chanser för båda lagen och när perioden var på väg att ta slut så klev en veteran fram och avslutade matchen åt hemmalaget Frölunda:
 

Matchvinnare: #24. Niklas Andersson
Stor segerskytt blev gamlingen hatobjektet Niklas Andersson som satte en retur efter Janne Niskalas skott. Frölunda tar därmed en oerhört viktig seger och tar ledningen i kvartsfinalen inför de två kommande bortamatcherna onsdag och fredag. Detta innebär att det blir med all sannolikhet en sjätte match i Göteborg på
söndag. Räkna då med att det blir fullsatt för första gången på mycket länge.

Färjestad-Skellefteå 5-4 efter sudden death

Färjestad leder med 2-1 i matcher

Kvällens mest svängiga match som vi skådade, vi hade dator med DIF-matchen men vi fastnade i denna rafflande svängiga kvartsfinal där Skellefteå ville ha revansch efter förlusten hemma senast och ett FBK som gick för att ta en viktig seger innan de två kommande matcherna. SAIK hade bra koll på matchen och FBK var steget efter. När SAIK gjorde 1-3 kändes det nästan avgjort men FBK gjorde två snabba och hoppet levde rejält. Men gästerna från norr vägrade ge sig och tog återigen ledningen och det höll nästan hela vägen för FBK kvitterade med 1.20 kvar av matchen. I förlängningen så spelade man en hel period utan något avgörande men med övertag för SAIK när FBK drog på sig tre raka utvisningar.


Matchvinnare: #28. Lubos Bartecko
Avgörandet skulle komma i femte perioden och det var inte helt oväntat måltjuven, den slovakiskestjärnan med sinne för mål: Lubos Bartecko. Men det ska sägas att SAIK saknade inte chanser de heller men ikväll var det bara så att FBK som skulle vinna. Man vände och kom tillbaka och gav sig bara den på att vinna. Nu har FBK skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare. Det lutar åt en sjätte match i Löfbergs Lila Arena på söndag.



Kommentarer
Postat av: Marcus Johansson

tack detsamma =) kul o följa din blogg.



Jo klart man kan, men tror inte folk skulle förstå vad jag skrev om jag hade skrivit igår :P... indeed förlusterna är jobbiga...



ska bli kul o se hur globen fylls--- synd att de visar Dif-BIF imorgon och inte på Fredag, hade vart roligare och se matchen i Globen. =)

2010-03-23 @ 10:44:49
URL: http://marcussport.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0