Mål:DIF: Kyle Klubertanz, Marcus Kruger.
Publik:
5896 personer i Proppskåpet

Timrå knep en poäng, viktig pinne för DIF med
Första perioden: Timrå sätter full fart från början och visar att man vill direkt. Stefan Ridderwall får att göra direkt och bra för honom att få känna på pucken direkt i inledningen. DIF tar pucken för första gången i matchen och det blir en kontring tre mot en, där Marcus Nilson hittar Kyle Klubertanz och Djurgården gör 0-1 på första skottet bakom Anders Lindbäck. Efter den riviga starten så mattas spelet lite och Timrå tar det lite försiktigare för att inte gå bort sig igen. DIF får ett spel i fem mot tre utan att få till det men behåller övertaget i spelet och det är nära ett DIF-mål flera gånger men Anders Lindbäck räddar Timrå. Istället kan Timrå kontra och DIF kan inte få undan pucken framför kassen där en Timråspelare står och enkelt kan raka in kvitteringen. 1-1 i paus där en period där TIK är något hetare.

I andra perioden är stiltje en stund när inget av lagen vill kliva fram. Det är ändå Timrå som försöker och som vill. DIF tar vara på ett par lägen men inga mål. Istället kommer det ett mål i spel fem mot fyra när Marcus Kruger styr in 1-2 snyggt. Känns lite snopet för Timrålaget men det gäller att göra mål på sina lägen. DIF går till paus med ledning med ett mål. Skotten vinner Timrå med 12-6. I tredje kommer så kvitteringen mycket rättvist för Timrå i spel fem mot fyra där pucken verkligen studsar rätt väg för hemmalaget i spel fem mot fyra. Ett skott från blå som styrs på en DIF-back givetvis och ställer Riddarn i kassen. Kvitterat och nu vädrade hemmapubliken morgonluft. Timrå tryckte för ett segermål men DIF tråkar faktiskt ut hemmalaget med sitt snåla spel. DIF tog bara chansen när man kunde kontra snabbt.

I sudden böljar spelet fram och tillbaka, Timrå satsar allt på ett kort och kör full fart framåt, Man har en jättechans när pucken rullade på mållinjen men det var inte mål som publiken ville ha det till. DIF hade ett jätteläge när Kyle Klubertanz kom helt ren med Anders Lindbäck men inget mål. Tiden rinner ut och matchen slutar lika. Tungt för Timrå som behövde alla tre om inte två pinnar ikväll. DIF tar en pinne och har chansen att bli med i toppfyra för hemmafördel i kvartsfinalen.

Kvällens dragning stod timråbacken #23 Thomas Skogs för när han underklubban-fintade DIF:s Nichlas Falk så denne gick ner på knä, och fri med Ridderwall höll på att göra årets mål i Elitserien.

Bästa spelare i DIF ikväll:
*** Stefan Ridderwall
** Marcus Nilson
* Marcus Kruger

DIF är dock inte på tå alls idag och kommer undan med blotta förskräckelsen känns det som. Hade Timrå bara satt sina chanser så hade de vunnit rätt enkelt idag. För DIF som nu möter Frölunda på bortaplan på lördag, en av de svårare bortamatcherna i serien där man inte vinner alls ofta. För Timrå så är det vinna eller försvinna i Luleå på lördag. Modo är borta från slutspelet så nu är det bara upp till Luleå eller Timrå vilket lag som ska ta sista platsen.

Rögle - Luleå 3-4 efter förlängning
Jämt och tajt och Rögle gav Luleå en riktig match och Luleå såg ut att gå mot segern när man hade ledningen 2-3 men Rögle fixade en kvittering. Luleå avgjorde sen i sudden och tar ett jättekliv mot slutspelet nu

Södertälje - Modo 3-2
Det blir inget slutspel för Modo, efter dagens pinsamma förlust mot SSK. Tycker inte man har i ett slutspel att göra om man inte kan slå SSK - ett kvalserielag. Dessutom ska man aldrig aldrig räkna ut ett lag på förhand. Underskattningen måste funnits med även om de inte vill erkänna det. Det var lika 1-1 men SSK tog luften ur Modo med att gå ifrån till 3-1. Modo  reducerade men närmre än så kommer man inte SSK. Kan man inte slå SSK som är avhängt, ska spela kvalserien dessutom då har man inte i ett slutspel att göra!

Skellefteå - Frölunda 1-4
Tre poäng var vad Frölunda behövde Frölunda visar mest vilja och leder rättvist efter första perioden mot ett lojt hemmalag. 0-1 blev 1-3 och när Niklas Andersson gjorde 1-4 i tredje perioden var det klart. Frölunda klart för slutspel och alla ni anhängare därute kan andas ut.

Linköping - Brynäs 2-4
Räkna inte ut Brynäs i slutspelet med Magnus Kahnberg het som tusan och seriens bästa keeper i Jakob  Markström. LHC vet jag inte var de står just nu. De imponerar inte alls som jag tänker att de ska göra. Det kommer avgöras i sista omgången vilket lag som vinner serien. Fredrik Norrena lindrigt skadad för LHC

HV71 - Färjestad 2-2 efter förlängning
Vad är det med HV71? Man torskar nästan hemma mot ett Färjestad som vart livrädda för HV i de tidigare matcherna där HV krossat FBK gång på gång på gång. Något verkar galet i HV-laget som inte alls känns igen så här bara en enda match före slutspelet. Visserligen kommer man igen med två snabba mål på typiskt HV-sätt men ändå så var det Färjestad som hade full koll fram tills dess.  FBK däremot verkar vara i hyfsad form ändå och kommer bli svårslagna i ett slutspel som vanligt.