Sista hemmamatchen innan slutspelet

Elitserien - Omgång 53



Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00

Sista matchen på Hovet innan slutspelet
DIF spelar ikväll sista hemmafighten innan slutspelet. Motståndare är Linköping, en av seriens bästa lag under säsongen som är med och slåss om seriesegern mot HV71. Dessvärre har båda lagen en femma spelare borta för skadori inför kvällens match. Oroande för DIF är att Jimmie Ölvestad inte spelar, i LHC saknas bland annat tjecken Hlavac. Jaroslav Hlinka spelar eventuellt i skrivande stund. Det är därmed två skadeskjutna lag som möts på Hovets is ikväll.

Läget i lagen är skador, skador och en avstängning: DIF fick Andreas Holmqvist avstängd två matcher för en mindre sak i matchen mot SAIK. Jag undrar ju vad domarna i den matchen höll på med men det är ju en annan historia. Andreas spelar därmed inte ikväll heller. Marcus Ragnarsson vilar även idag, skadan som "Ragge" har hålls tydligt hemlig men man vilar väl bara honom inför slutspelet kan tänkas. Oroande är att Jimmie Ölvestad skadades mot Luleå och spelar heller inte ikväll, Mike Zigomanis är fortfarande skadad. Blir ett tunt DIF-lag på isen ikväll.
Skada är temat hos gästerna Linköping med, det är fortfarande stort manfall och läget oförändrat sen senast, vilket innebär att Jan Hlavac, Mikael Håkanson, Patrik Zackrisson och Pontus Petterström saknas i kvällens match.

Övriga matcher ikväll

Brynäs-HV71
Noterbart är att HV71 saknar David Petrasek, Pasi Puistola och kommer spela på sex backar



18.45 Modo-Skellefteå på


Modo innehar den värdefullaste platsen för lagen under. Sista slutspelplatsen och en kvartsfinalplats. Men bara en pinne efter är Luleå ivrigt jagande och ännu en poäng bakom är Challe Berglunds Timrå IK. SAIK är trea på samma poäng som Djurgården på tredje plats och SAIk vill ha ett så bra utgångsläge som möjligt i kvartsfinalen. Det kommer bli stentufft i Fjällräven Center ikväll. Det gäller att Modo spelar på riktig topp nu de sista matcherna för att klara hålla de andra lagen bakom och det går inte att säga hur det ska gå. Så jämt och tight är det i tabellen vilket är skoj förövrigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0