Kvartsfinal 6 (i bäst av 7)

Färjestad-Skellefteå 2-1
1-0 0-0 1-1

Kämpaseger för FBK
Färjestad spelade med kniven på strupen men man grejade det. Seger med 2-1 hemma i en match som man är bättre i sett över tre perioder. SAIK kom sent till arenan och det är frågan om det inte störde deras matchuppladdning möjligtvis. Inget att skylla på men i första perioden så var de inte riktigt med. FBK gjorde mål i powerplay och höll det in i tredje när man ökade på till 2-0. SAIK ökade och försökte få till en anstormning men närme än 2-1 med minuten kvar kom man inte. En helt avgörande match på tisdag är det som gäller.

Serien mellan lagen har varit en konstig historia. Båda lagen vann på bortais i början men nu i slutet har de varit hemmasegrar. SAIK kändes inte igen idag, FBK var inte med i matchen senast. Liten hemmafördel för SAIK på tisdag. För segraren på tisdag väntar HV71.

-----------------------------------------------------

Frölunda-Linköping 2-3
0-2 0-0 1-1

Linköping tog en smart seger
Fredrik Norrena var tillbaka efter avstängning och går in och spikar igen samtidigt som LHC gör en smart match. Man tar Frölunda på sängen som inte alls kom ut med pondus och aggressivitet. Markeringsmiss ger 0-1 och i spel i numerärt underläge är det livsfarligt mot LHC, 0-2 där ett faktum. LHC chocköppnar i första och Frölunda vaknar för sent. Desstuom har LHC flyt när Fröluna skjuter tre ribbskott och ett stolpskott och nåt mål där så kanske matchbilden blivit annorlunda. LHC:s start speglade matchen sedan när LHC höll i och Frölunda som inte fick till det.

Nu kommer det bli väldigt svårt för Frölunda att vinna uppe i Linköping. Jag tror att Linköping blir Djurgårdens motståndare i semifinalen.