Timrå tog blytung seger, Luleå och FBK vann förväntat enkelt

Elitserien - Omgång 53
Efter kvällens omgång är det tvärt omöjligt att säga hur tabellen kommer se ut. ALLT kommer avgöras i sista omgången tror jag. Frölundas förlust gjorde att de är inblandade i slutstriden men jag tror att de klarar sig. De står med minst ett ben i en kvartsfinal det är en sak som är säker. Timrå tog ett rejält kliv mot en kvartsfinal men vägen dit är krokig och svår. Luleå gjorde vad de skulle hemma mot SSK ikväll. 3-0 komfortabelt. Imorgon är det vila sen smäller det på torsdag kväll igen med den näst sista omgången. 




Frölunda - Timrå 1-2
0-1, 0-0, 1-1
Kvällens huvudmatch på Canal+ spelades mellan Frölunda och Timrå. Alla matcher de sista omgångarna har varit otroligt viktiga för båda lagen. Ikväll var det ett måste för Timrå att ta tre poäng för att ha en liten chans till slutspel. Timrå backade hem, tog ledningen tack vare en jättetavla av målvakten Johan Holmqvist som säkert är en av sveriges sämsta målvakter i Elitserien på att behandla puck med klubba. TIK tråkade ut hemmalaget som var frustrerat länge och väl ända in i tredje perioden där väl Frölunda kunde kvittera. VF vände matchen till sin fördel spelmässigt men man kunde inte göra mål. Vad händer istället, jo Timrå går upp och gör 1-2 via ett självmål. Det är lite typiskt att det blir så. VF har inte studsen på sin sida. För Timrå var det tre livsviktiga poäng. Nu är det fyra lag indragna i slutspelsdramatiken. För Frölunda är det en onödig kamp känns det som, de skulle vart klara för längelänge sedan!




Färjestad - Rögle 5-2
3-1
, 1-0, 1-1
FBK gjorde det kort med gästerna från Ängelholm ikväll. Rögle var med till 1-1 men sen var det bara hemmalaget på banan.




Luleå - Södertälje 3-0
1-0, 1-0, 1-0
SSK kommer till matchen med tre femmor endast. 11 ordinarie spelare saknas och det var ju bara en fråga om hur stor vinst det skulle bli för Luleå. Men efter första perioden var det bara 1-0 och ett mål i spel fem mot fyra. Som det inte var nog med att man saknade elva spelare i SSK så drabbades man av ytterligare ett matchstraff när Fredrik Andersson hade en privat uppgörelse med Mikael Lidhammar i Luleå. SSK står emot ändå rätt bra och matchen rinner inte iväg. Det slutade 3-0.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0