Krönika: "Onsdag - 1 dag kvar tills det börjar"

Det är väldigt dryg väntan. Tre dagar utan hockey på tv eller annan media och man har abstinens. Men det är blott en dag kvar till pucken släpps i SM-kvartsfinal 1. Det ska bli intressant men det kommer bli fruktansvärt nervöst. Djurgården är med och spelar om titeln i årets Elitserie igen efter fyra säsonger av fem utan slutspel. Det känns kul men jobbigt på samma gång. Senast blev det respass när LHC givetvis valde DIF, det var det enda laget jag inte ville ha i en kvart även om DIF hade plusstatistik mot LHC ett av få lag i serien den säsongen. DIF torskade första viktiga nyckelmatchen med 0-1. Bittert? nejdå, dessutom när Mattias Weinhandl gjorde målet vid en misstänkt interference-utvisning.


   

Dagarna som gått sen kvartsfinalerna blev klara i söndags
 har vart mer än dryga och dagar utan hockey under vintern är lätt abstinensframkallande. I varje fall för mig. Igår var det visserligen playoff till hockeyallsvenskan att följa men bara via radion. Första matchen i playoff 3 till Kvalserien till elitserien spelades nere i Malmö där hemmalaget slog Almtuna med 2-1. Almtuna har nu två raka hemma men måste vinna. Jag hoppades in i det sista att slippa Malmö i ett kval till elitserien. Jag vill inte ha dem där nu när även tråkMora åkte ut. Det var roligare för när MIF var med i toppen och ett riktigt bra lag. De senaste tio åren har de bara dalat. De har trillat ur, tagit sig upp och trillat ur igen. Ska Malmö upp igen så ska de vara minst ett mittenlag. Jag tror inte de har så stor chans att ta sig upp iår. Stora favoriter är klart Södertälje, Rögle och Leksand.




Åter till playoff
till hockeyallsvenska kvalserien så vann Tingsryds AIF i avgörande matchen mot Vita Hästen i förlängning. TAIF är klar för kvalserien där: Olofström, Nybro, Enköping, Sundsvall och Oskarshamn väntar. Det blir tufft men TAIF har verkligen imponerat i år i hockeyettan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0