Timrå jagar tre viktiga poäng mot Djurgården

Elitserien - omgång 54



Timrå IK - Djurgårdens IF
Eon Arena 19.00

Kniven på strupen Timrå!
Timrå spelar ikväll vad som kan vara sista hemmamatchen för säsongen, ända sättet att ändra på den utgången är att man måste vinna till varje pris ikväll och i Luleå på lördag. Om resultaten går vägen, vilket jag tror de inte gör tyvärr för det ska till så otroligt mycket felstudsar för vissa lag, så är man med i slutspelet mot alla odds. För Djurgården är det tuffast tänkbara avslutning för att ta en topp-placering

Läget i lagen:
I hemmalaget Timrå där man måste vinna till varje pris så är det många frågetecken kring kvällens laguppställning, klart är att Kamil Piros missar matchen. Ingen rolig sist för Sir Charles Berglund, Timrås tränare. Djurgården som tränade lätt i förmiddags på Eon Arenas is mönstrar laget utan tunga pjäser ikväll igen: Marcus Ragnarsson, Jimmie Ölvestad och Mike Zigomanis kommer inte att delta i matchen. Glädjande är att Andreas Holmqvist är tillbaka efter sin avstängning. Stefan Ridderwall vaktar kassen från start.


Övriga matcher ikväll är en av de mest spännande på hela säsongen för nu ska det avgöras. Alla lag från plats 1-10 jagar en så bra placering eller en slutsspelsplats som innebär förlängning på säsongen.

Rögle  - Luleå
Avhängda Rögle tar emot Luleå hemma, vinner norrbottningarna är de ännu närmre slutspelet. Oerhört viktig match i en av många denna kväll.

Södertälje - Modo
Modo måste vinna, det finns inget annat för Modolaget ikväll. Oavgjort eller förlust ikväll så är slutspelschansen borta. För SSK gäller det att hitta sitt spel inför kommande kvalserie.

Skellefteå - Frölunda
Frölunda behöver ta tre poäng för att vara klara för slutspelet men det är en svår bortamatch mot ett hemmastarkt Skellefteå. Det blir en tuff match.

Linköping - Brynäs
Svårtippad match. LHC har imponerat på hemmaisen under säsongen men formen mot slutet har inte vart den bästa. Dessutom så krigar man om seriesegern och en miljon i segerpoäng.

HV71 - Färjestad
Frågan är om HV än en gång ska leka med Färjestad. Tidigare möten under säsongen har bara gått åt ett håll. FBK har inte vart nära att rubba HV över det stora hela. För HV är det viktigt med en seger och komma upp i rätt nivå inför kommande slutspel, dessutom så står seriesegern på spel och en vinstsumma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0