Ett snabbt förhandstips på kvartsfinaler

S M - K v a r t s f i n a l e r   2 0 0 9 / 2 0 1 0
----------------------------------------------------------



HV71 - Timrå IK




Djurgårdens IF - Frölunda Indians




Linköpings HC - Brynäs IF




Skellefteå AIK - Färjestads BK


Detta är inte alls genomtänkt för klockan är alldeles för mycket men det är en magkänsla bara. DIF väljer Frölunda, det känns så och har gjort långt innan tabellen blev satt.

Kommentarer
Postat av: Hockeynisse

Gällande den eventuella kvartsfinalen mellan HV och Timrå har jag några synpunkter och tankar:



1. Vågar HV välja Timrå med tanke på att Timrå har varit lite av ett problemlag för HV denna säsongen jämfört med det andra alternativet Frölunda (bortsett från en match referat nedan?



2. En annan aspekt på att HV väljer Timrå är att HV kanske räds att välja Frölunda med tanke på den senaste matchen i Scandinavium (7-3 till de goa) och att Frölunda emellanåt är bra - och däremellan riktigt dåliga, speciellt i positionsspelet i egen zon.



3. Dessutom ska vi kanske ha i åtanke att Janne Karlsson (HV:s tränare) senast tränade just nämnda Frölunda. Kan det vara en morot eller ett skrämmande scenario att mötas?



4. Timrå verkar vara inne i en fruktansvärd form sedan de olympiska spelen och har spelat mer eller mindre slutspelsmatcher mot alla lag sedan dess för att i första hand undvika kvalspel.



När det slutligen resulterade i en slutspelsplats kan den bedriften liknas vid HV:s mirakulösa säsongsavslutning och slutspel -94 då HV som sämst placerade lag i grundserien av alla slutspelslagen gick hela vägen och vann SM-guld! Varningens finger för Timrå säger jag bara ...

2010-03-14 @ 13:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0