Tredje segern för DIF mot Brynäs ikväll!

Mål: Jusso Hietanen
Publik: 8094 - FULLSATT HOVET

Djurgården leder med 3-1 i matcher

Inget skönspel men DIF kämpade hem segern!
Djurgården fick äntligen bjuda sin underbara hemmapublik på en seger men det satt hårt inne. Ikväll var det iget skönspel från start utan matchen speglades av bök och stök över hela banan. Brynäs hade lagt om taktiken ikväll och de lyckades nästan väldigt effektivt, hade de lyckats hade de vunnit. DIF fick inte alls det övertag som man brukar starta matcherna och det var istället Brynäs som satte DIF på prov. Båda lagen spelade istället tajt försvarsspel och det bjöds inte på några ytor. BIF hade några chanser i powerplay men DIF jobbade undan bra. DIF:s ledningsmål kändes rättvis i första perioden efter ett totalt misslyckat byte av fyra Brynässpelare, Christian Eklund kommer fri från blå och gör inget misstag. DIF var lite bättre i första perioden. Snackisen i paus var smällen som Marcus Ragnarsson delade ut på Brynässpelaren Sebastian Lauritzen så det uppstod blodvite. Brynäs ville ha det till ett matchstraff men så farligt var det inte. Ragnarsson fick en tvåa men skulle haft två plus två. Lite tråkigt kanske att Lauritzen fick en hjärnskakning och missar en vecka. Men det smäller under ett slutspel, det får man nog räkna med. Men det var absolut inget överfall som TV ville ha det till. Det ska ju alltid förstoras upp bara för att det är slutspel.

I andra var det Brynäs period som hade stort övertag och DIF hade väldigt svårt att ta sig ur egen zon. Marginalerna var på hemmalagets sida och det var de marginalerna som gav 2-0. Brynäs hade ett mål hängandes i luften men i stället var det DIF som gjorde det. Men gästerna skulle ändå få kontakt strax efter när man reducerar till 2-1. 2-1 i paus och en nervös tredje period väntade.

I sista perioden var det fortsatt tät tuff hockey. DIF såg inte ut att ligga på som man ville utan det var Brynäs taktik som satte stopp för det. Gävlelaget jagade kvittering frenetiskt. DIF drog på sig en skitutvisning i slutminuten, Brynäs satsade med sex mot fyra men DIF höll undan och tar hem den viktiga tredje segern. DIF gör ingen bra match, spelmässigt var Brynäs hetare och skapade mer chanser men marginalerna var på rätt sida ikväll.

Matchens bästa spelare
*** Christian Eklund
** Tim Eriksson
* Gustaf Wesslau

Linköping-Frölunda 3-4

Frölunda leder med 3-1 i matcher

Vilken skalp av Frölunda idag, Man har skaffat sig ett riktigt starkt grepp om storfavoriten LHC. Lejonen från Linköping har det fortsatt svårt trots att man i spel fem mot fyra vände till 1-2 till 3-2 på 45 sekunder i början på sista perioden efter att Niklas Andersson onödigt dragit på sig ett matchstraff för tackling i ryggen. Orutinerat. Tur nu då att Frölunda fick chansen i spel fem mot fyra någon minut efter och kunde kvittera, 3-3 och psykologiskt bara minuten senare kom 3-4. Frölunda höll igen och vinner på bortais och har ett jätteläge. Ny match på fredag och Frölunda har faktiskt två matchbollar. Intressant var att LHC vann skotten 32-18. Johan Holmqvist storspelade i kassen för göteborgarna.

HV71-Timrå 2-0

HV71 leder med 3-1 i matcher

Matchboll för HV71 och det känns inte som att Timrå har så mycket att komma med. HV71 är för bra för att släppa det här punkt Enda negativa i dagens seger var Per Ledins knäskada. Ledin har spelat färdigt för säsongen enligt första rapporterna.

Skellefteå-Färjestad 3-2 efter sudden death

Det står 2-2 i matcher

Tredje raka sudden mellan lagen gav en svartgul seger trots att det var Färjestad som var det bättre laget sett över hela matchen. SAIK gör ingen bra match men kniper segern på övertid. FBK hade massivt tryck i första perioden men kunde inte göra mål. Dragan Umicevic är ju galant, FBK:s egen Fredrik Bremberg i honom.