6666 personer på Hovet när DIF vann igen!

Mål:DIF: Tim Eriksson, Marcus Ragnarsson, Nicklas Danielsson, Mike Zigomanis
Mål:TIK: Martin Sonnenberg, Timo Pärssinen

Publik: 6666 personer på Hovet

Timråmatchen
Matchen mot Timrå började med en jämn första period med chanser åt båda hållen, men DIF är lite uddlösa i avsluten. Timrå tog ledningen tidigt genom Martin Sonneberg och det var väl kanske inte helt orättvist. Det gäller att sätta puckarna i nät som sagt. Perioden slutar 0-1 men oavgjort i skottstatistiken.

I den andra ser det likadant ut, DIF har mycket puck och snart måste väl puckuslingen in i kassen och det kommer. Tim Eriksson trampar in och kvitterar med ett rappt skott som går mellan benen på Magnus Åkerlund i Timråkassen. DIF är med på banan ordentligt och målet ger DIF lite arbetsrö känns det som. Man kontrollerar det mesta och mitt i perioden så kommer proppen ur för dom. 1-1 blir 4-1 på fyra minuter. Challe Berglund tar timeout men det är inget som Timrå svara på. DIF går till pausvila med 4-1. Det var lite komiskt på Hovet efter att DIF gjort 4-1. Järnkaminerna stod för det röststarka ordentligt även idag på Hovet och efter målet så sjöng de: "Challe Berglund hejar på Djurgårn´" men följde upp med en annan ramsa: "Challe vinka vi vill se" och hela Hovet började klappa. Av förklarliga själ så kom det ingen vink för då hade Challe gjort bort sig och det hade kanske kostat hans jobb till slut.

I sista perioden skanderade Järnkaminerna vill ha Mika kvar för att visa hur mycket de uppskattar Mika Hannulas tjänster i Djurgårdströjan. Mika gjorde sin sista match i Djurgårdströjan, hans kontrakt gick ut när slutsignalen ljöd. Återstår att se vad som händer men som jag skrivit innan så tyder allt på att Mika lämnar DIF efter ikväll. Åter till matchen så jobbar Timrå fram ett par chanser och till slut sitter pucken i nät. Timo Pärssinen reducerar och ger Timrå lite energi för att komma tillbaka i matchen. Inte nog med det för domare Morgan Johansson från Ljungby sänker nivån och börjar ta utvisningar från ingenstans. DIF drabbas av två raka skitutvisningar på DIF så Timrå får spela i fem mot tre. Jättechans för Timrå att vända matchen just då. DIF klarar ut det också vänder det, domaren plockar en timråspelare och DIF får chans i spel fem mot fyra. Det händer dock inte så mycket mer utan tiden rinner iväg för Timrå och Djurgården vinner med 4-2. Riktigt skönt!

Bäst ikväll: JÄRNKAMINERNA, sen var hela Djurgården bra från Gustav Wesslau därbak till Mika Hannula därfram.

NOTIS!
För övrigt kan nämnas att Djurgården bara förlorat 2 matcher i ordinarie tid av de senaste 15 matcherna(!)

Övriga matcher:
Luleå-Frölunda 5-4 efter förlängning
Hemmaseger efter Mats Lavanders avgörande i sudden.

Skellefteå-Linköping 5-2
LHC tog tidigt en tvåmålsledning men SAIK vaknade och kom tillbak rejält. 0-2 blev 4-2 och SAIK tog en viktig seger.

Brynäs-Färjestad 0-3
En mållös match länge och väl men årets slagsmål utkämpades mellan hemmalagets Stephen Dixon och Färjestads Johan "Bagarn" Andersson som gick en riktig fight som pågick i en halvminutnån minut. Båda fick förstås matchstraff. Då hade matchen pågått i blott 32 sekunder. Matchen gick sen till Färjestad.

Rögle-Modo 4-3 efter förlängning
Oerhört viktig match i bottenträsket för båda lagen. Där Rögle gick segrande ur efter förlängning. Kampen i botten kommer vara stenhård ända in i kaklet var så säkra på det. Tycker nog att Forsberg får börja fundera på att hoppa in i laget ganska omgående eller lägga ner. Modo behöver honom, för det verkar precis som alla går och väntar på att Foppa ska komma och rädda laget. Modo håller på att glida ifrån slutspelet sakta men säkert.

Kvällsmatchen Södertälje-HV71 5-4 efter förlängning
Seriesuveränen och ledare av årets elitserie HV71 är ett mycket bra och svårt lag att besegra. Det spelade ingen roll hur än SSK försökte knipa dem på tre poäng. HV kom tillbaka ändå. Visserligen blev det seger i förlängningen men det blir inte bättre än så för SSK. Slutspelet kan SSK glömma på riktigt. De får ställa in sig på att om möjligt rädda nytt kontrakt. Det är min åsikt.