Skön suddenseger mot FBK

Sent om sidor ska det vaknas eller vad det heter. Här är inlägget som föll bort efter gårdagens underbara seger i förlängning för Djurgården hemma mot Färjestad. Ber om ursäkt. Märkte det idag att det var något som saknades på bloggen  - Håll till godo!

Rättvis seger i sudden - Ölvestad avgjorde
Inför ett fullsatt och fullständigt kokande Hovet så tog DIF emot Färjestad på hemmaisen ikväll. FBK hade ju tre raka segrar i bagaget lagen emellan så DIF visste vad som väntade. DIF satte full fart från första början och FBK var inte riktigt med. DIF pressade på, hade mycket puck och FBK fick försvara sig inledningsvis. DIF kom till ett par bra lägen men pucken ville inte in. Istället var det FBK som kom in i matchen med hjälp av ett powerplay som dock blev resultatlöst. I anfallet efter kommer istället målet genom Dragan Umicevic lite turligt som slår in en retur i virrvarret framför Ridderwall. Det kändes orättvist men på nåt sätt så var FBK med i matchen och spelade smart. FBK:s ledning höll till paus.

I den andra perioden försökte Djurgården fortsätta med sitt spel men det var ändå FBK som nu hade marginalerna med sig och det kändes krampaktigt från DIF-håll. FBK hade möjligheter men Stefan Ridderwall var med på noterna därbak. I slutet på perioden så fick man så äntligen chansen till en kvittering i spel fem mot tre. Kristoffer Ottosson rakar in en retur efter att Marcus Ragnarsson skjutit först. Vilken lättnad det var, hade inte DIF gjort mål då så hade det nog inte blivit några mål kändes det som. DIF fick fortsätta sitt powerplay i fem mot fyra efter målet och det hinner gå 21 sekunder innan Andreas Engqvist direktskjuter 2-1 på pass från Micke Holmqvist. Vilket jubel och vilket på ös på Hovet i detta läget. Kanske inte rättvist sett till hur perioden sett ut men DIF var bättre i första och nu kom utdelningen.

I sista perioden så var det frågan om DIF skulle rycka ifrån eller FBK komma ikapp. Det var tätt och tufft därute och inget skönspel. Apropå tufft spel så gjorde David Printz och Lee Goren upp i en ärlig fight i den andra perioden som renderade i matchstraff för båda. Goren vann den fighten på poäng tyvärr.. DIF spelade bra men FBK kontrade vasst och fick en del långa anfall där de tryckte ner DIF ordentligt. DIF hängde inte med då utan är tvungen att ta en onödig utvisning med fem minuter kvar. FBK spelar runt, backskott kommer som Stefan Ridderwall inte får ordning på utan pucken går ut till Jesper Mattsson som rakar in returen lite turligt och det är kvitterat. Det kändes så onödigt och inte rättvist på nåt sätt. Men i efterhand kanske det var det ändå. 2-2 och matchen går till förlängning som inte blir mer än 31 sekunder gammal när Mika Hannula drar upp ett anfall, vänder om och hittar Jimpa som drar till direkt upp i taket. Mika Hannula var en av planens bästa och måtte nu bara han stanna i klubben resten av säsongen. Då kan ett eventuellt slutspel bli intressant. För en gångs skull.
DIF ligger nu trea två pinnar före just Färjestad och det ser riktigt bra ut. Kanske lite för bra men. Man får väl njuta lite i alla fall med tanke på de fyra senaste bleka säsongerna.

Matchens lirare är ju självklart Djurgårdens klack: J ä r n k a m i n e r n a. Utan dem så tror jag inte det hade vart detsamma Djurgården på isen. Helt sanlöst tryck och det har det vart i varenda hemmamatch denna säsongen helt underbart. Sveriges bästa hockeyklack alla kategorier!!

Spelarmässigt på isen så var nog Mika Hannula bäst men Jimmie Ölvestad måste nog få utmärkelsen av mig ändå.