Rydaholms SK -
Skillingaryds IS 5-5
2-2 2-0 1-3

Ännu en gröngöling till domare som hade noll koll
Man ska aldrig skylla på domaren efter en match, det är ju spelarna på isen som gör det heter det. Pyttsan säger jag. RSK får bara en pinne med sig men förtjänade en seger ikväll. Första perioden var kanske det bästa som setts RSK spela under de första femton minuterna. 2-0 och kontroll över händelserna. Två rejäla försvarsmisstag senare så står det 2-2. Inte rättvist sett till matchbilden just då men det gäller att ta vara på chanser eller sätta de chanser som bjuds. Men det kändes ändå som RSK skulle vinna efter full tid. RSK visade upp en stark vilja, bra fart på skridskorna och aggressivitet över hela banan vilket fler än jag reagerade på. Det gav bra vibbar inför resten av matchen just då. Det var en sak jag tänkte på under de första minutrarna, nämligen att det var så vänskapligt ute på isen under de första bytena, jag tänker tillbaka på tidigare säsonger lite längre tillbaka. Då var det rena hatmötena lagen emellan. Men helt plötsligt blir det lite hetare på isen med lite gruff efter avblåsningar. Efter en situation framför Gabriel Fransson i hemmamålet så brakar ett slagsmål ut mellan RSK:s Mikael Strisse Stridsberg och SIS: Fredrik Jonsson. Strisse vinner helt klart på poäng men båda får gå av isen rätt in i duschen. Slagsmålet blev tändvätska för matchen för resten av perioden är tuff och det smäller i varje närkamp. Domaren för matchen är inte med från början och tappar matchen innan han ens börjat få ordning på isen. Han kommer i fokus hela matchen tyvärr. Riktigt tråkigt att se.

I den andra perioden så rycker RSK ifrån till 4-2 och det känns rättvist även om SIS är bra med. Utvisningarna haglar från domaren och det blir mycket spel i numerära överlägen åt båda hållen. RSK tar med sig 4-2 in i paus. Det känns rättvist och jag tror på hemmaseger.

I den sista perioden så gör RSK tidigt 5-2 och ser ut att gå emot segern. Jag vet inte vad det RSK sysslar med stundtals i egen zon men helt plötsligt så virrar man till det rejält och till slut sitter reduceringen till 3-5 efter en riktig indianare från Jimmi Färms klubba och undrar jag om inte han associerar med laget med indianen på bröstet från Sveriges baksida Göteborg (skämt åsido!) Det känns ändå som RSK ska klara ut för man skapar och har mycket puck, får inte till det i avsluten vilket kan straffa sig. SIS får ett par långa byten mot RSK som inte får ordning och till slut så är man bara ett mål i från. 5-4 på tavlan och jag tänker för mig själv i det läget att blir det 5-5 så är det inte rättvist nånstans. Kanske är det då rättvisa som skipas för de som hejar på det svarta laget. 5-5 kommer återigen efter att försvarsspelet inte stämmer, Gabbe rusar ut som siste post för att slå bort pucken men den hamnar hos en SIS:are som enkelt slår in 5-5. Inte rättvist men kan man inte spela enkelt i försvarszon och lägga ut istället för att dra en gubbe eller vända hem så straffar det väl sig till slut. RSK satsar allt i de sista fem minuter som återstår, SIS drar på sig en utvisning med ca 1.45 kvar också men RSK får inte till det. SIS försvarar sig smart och har dessutom hjälp av domaren i matchens sista sekund när denne inte vågar blåsa straff och tar en tripping då han vet att RSK:aren var helt igenom och blir fälld. RSK skulle ha vunnit ikväll, tycker man var värda det.

RSK tog ett kliv i rätt riktning ikväll. Hoppas nu att laget sluter upp på träningarna så tror jag det kan ge några segrar och massa energi till laget. Skoj att se Oskar Nilsson och Martin Pettersson i RSK-tröjan igen, de behövs. Även skoj att se Marcus Bergdahl och Ludvig Persson ta för sig därute på isen.

Förstår inte varför domarna i division tre ska vara så pinsamt dåliga. Standarden är mycket låg och det förstör bara. Vet inte vad stolpskottet hette som dömde men kan bara hoppas att han inte sätter sina skridskor på isen i Rydaholms Ishall igen.

RSK:s tre bästa ikväll
*** Tim Pettersson
** Daniel Herrlin
* Daniel Jonasson

Måste även ge ett litet extra plus till vår egen David Printz: fightern Mikael "Strisse" Stridsberg som tog en fight och vann på poäng klart och visade vägen ikväll. Nämnas bör också Jimmie Färms open-ice tackling på SIS nummer 2, för det var riktig hockeygodis.