VS

Rydaholms SK - Eksjö Hockey 5-9
2-4, 1-3, 2-2

Misstag, misstag och indianare
Det ville sig verkligen inte  ikväll för RSK i hemmamatchen mot Eksjö. Visserligen startade RSK ganska bra med ett högt spel och ett par chanser. Men i matchens första boxplay så sitter första pucken bakom Jesper Svensson som fick chansen mellan stolparna ikväll. Det var orättvist men man måste göra mål på sina chanser annars får man det tillbaka och det var precis vad som hände. RSK kom tillbaka och kvitterade och då kändes det ok igen.
Men så var det det här med försvarsspel och att spela enkelt för undvika misstag. Det hade RSK stora problem med matchen igenom. 1-2 kom och det var inte rättvist men gästerna var effektiva och skapade en del dom också. 1-3 kom och såg ganska billigt ut från läktaren och kändes då väldigt onödigt. 1-3 speglade inte matchen alls. RSK kom tillbaka 2-3 men Eksjö ville annat och gjorde 2-4 innan paus. Ingen bra utgång för resten av matchen.

I andra perioden började det trevande men efter några minuter så tog RSK över mer och mer, reducering 3-4 efter sju minuter och efter det är det total dominans av hemmalaget. Pucken dansar på mållinjen ett par gånger, gästerna kontrar och är också nära att göra mål. Men gör man inte mål på sina chanser så gör gästerna det, 3-5 kommer som en kalldusch på två mot en, 3-6 kommer även det på ett misstag i egen zon. Ett par minuter till paus och det finns en liten chans att vända det här om man håller 3-6 till paus. Men då dräller RSK-backen på egen blå likt en indian(Heja Frölunda tro?? skämt åsido) och UGH säger han och tappar pucken på egen blå till en Eksjö-spelare som kommer sopren och lurar väldigt enkelt bort Jeppe i målet, 3-7 är ett faktum och matchen är i praktiken avgjord.

I sista perioden gör RSK ett sista tappert försök att komma tillbaka, Gabbe hoppar in mellan stolparna men det hjälper inte så mycket. Eksjö vinner med 9-5. Ganska osannolikt för siffrorna speglar inte matchen alls tycker jag. Hade RSK fått ett par mål med sig istället för mot sig så hade man vunnit idag. Det är jag ganska säker på. Inget flyt samtidigt som man får plocka om i femmor och i backpar som gör att det kanske inte funkar som det ska alltid. RSK mönstrade 14 man idag och det saknades en hel del namnkunniga spelare, hoppas även att Nicklas Hård får ordning på sina ljumskar också.

Förlusten idag var tung, det var orättvist. Men Reimer Johansson en av RSK:s äldre supporters som tog emot publiken i entrén idag tyckte det var ett litet fall framåt, RSK brukar förlora sista perioden, han vet vad han talar om för han har sett samtliga hemmamatcher denna säsongen.

RSK har haft en ganska tung säsong och inte fått flytet med sig alls. Playoff känns väldigt avlägset just nu.

Ordet är bittert.
********************************

RSK:s tre bästa idag:
*** Tim Pettersson - lånet från Värnamo som agerar stabilt och rutinerat över hela banan, det är ofta farligt när han är inne på isen.

** Christoffer Rohman - Backen som gick upp och spelade forward idag och tacklades mest på hela banan, han var riktigt bra idag!

* Ludwig Persson - Som tar för sig mer och mer men det krävs ännu mer speltid innan Ludde är riktigt med därute. Slet hårt idag!