Hängmatch i Elitserien ikväll

Elitserien - Fullbordar omgång 38

   

Frölunda Indians - Brynäs IF
Scandinavium 19.00

 18.45

Frölunda tar emot Brynäs hemma och jag säger att detta är kvällens säkraste etta. Jag tror Frölunda vinner på hemmaplan, de har sju raka utan förlust innan kvällens drabbning och den sviten lär inte brytas efter ikväll. Frölunda har en bra form för tillfället, gästerna Brynäs däremot, de kommer med tre raka bortaförluster och har många skador på viktiga kuggar laget. Jag tror inte de räcker till ikväll. Fredrik "Myggan" Pettersson och hans lagkamrater kommer göra kvällen sur för gästande Brynäs.

Årets Frölunda har inte nått upp till de förväntningar som ställts på laget. Tittar man på laguppställningen ska de ligga bland de fyra första, om inte topp två kanske? Det verkar som att fast man köper in stjärna efter stjärna så har man väldigt svårt, eller Ulf Dahlén väldigt svårt att få laget åt samma håll. Sen ska man naturligtvis inte glömma alla skador och sjukdomar som drabbar alla lag. Återigen så drabbas man av två långtidsskador på nyckelspelare: Andreas "Pastorn" Karlsson och Riku Hahl har missat större delen av säsongen på grund av svårare skador. Sånt påverkar ju ett lag när stöttepelare saknas. Johan "Honken" Holmqvist har vaktat alla matcher utom en i Frölunda denna säsongen men har inte imponerat så som han kan göra och har kanske lite del i att Frölunda inte vunnit som man ska. De rutinerade Niklas Andersson och Tomi Kallio har inte nått upp till sin kapacitet heller, där finns en hel del att plocka av med. Jag trodde innan säsongen att de skulle vara ett topp tre lag, Frölunda ligger nu sjua i tabellen och de kommer spela slutspel. Jag säger det igen: När Frölunda får ihop laget ordentligt och ordning på spelet så kommer de att gå långt i slutspelet och kommer bli väldigt svårslagna.

En liten notis av eget intresse är ju att Frölunda inte besegrat Djurgården, de har bara tagit en poäng mot DIF hittills denna säsongen men det mest intressanta är kanske att DIF tagit 4 av 6 päng i Scandinavium denna säsongen. DIF hade inte vunnit i Göteborg på 5 år innnan segern med 2-1 förra säsongen så DIF har ett litet övertag på VF i år. Men det kan vara en mardröm att få ett hopsvetsat Frölunda i slutspelet tror jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0