Mål:Troja: Mattias Åkesson, Daniel Wallin
Mål:VLH: Josh MacNevin 2, Daniel Åhsberg & Steve Saviano
Skott: 25-25 (7-7, 9-11, 9-7)
Publik: 2352 personer i Sunnerbohov

Växjö Lakers vann tätt derby
2352 personer på läktarna på Sunnerbohov i Ljungby för att se kronobergsderbyt denna kväll. Kanske att tabellläget gör sitt, för jag tror att hade Troja gått lite bättre hade det säkert varit över 3000 personer. Ljungbypubliken är svårflörtad Men det gjorde inget på Trojanerna som startade inledningsvis passivt när Lakers satte full fart de första minutrarna. Trojas första chans dyker upp via en kontring och då kommer matchens första mål och det är Trojas Mattias Åkesson som gör det, otroligt viktigt för Troja som haft svårt med målskyttet. Idag tog det två minuter, senast tog det 63. Så därav stor vikt att få ett tidigt mål för de rödvita.

Troja börjar bra i den andra perioden och gör också matchens andra mål genom Daniel Wallin 2-0 och det har blivit en viktig start för de rödvita. Växjö är minst lika bra om inte bättre men det är Troja som leder ändå. Men reduceringen väntar inte på sig, 2-1 kommer efter 8 minuter och det hängde i luften även om Troja hade lägen för ett tredje mål, det gäller att göra mål på chanserna för annars straffar det sig som nu. Växjö får nu ännu mer att säga till om och det börjar bli mer och mer av Lakers. Troja stretar på och krigar hårt men Växjö har jobbat in sig ordentligt.

I tredje perioden så är det också Lakers som tar tag i det och skaffar sig övertag för efter bara ett par minuter tar Lakers ledningen, man har vänt 2-0 till 2-3. Full fart på Lakejerna på läktaren efter det och Troja har tappat allt övertag, agerar mer och mer ängsligt. De rödvita fansen blev rätt stumma efter målet. Växjö kändes som numret större ju längre matchen gick. Kanske ett tredjemål för Troja vid 2-0 hade gett matchen ett annat ansikte men istället så vänder Lakers matchen och kunde spela på det. Troja försökte och hade många bra kvitteringslägen men Lakers spelade bra och höll undan. Samtidigt som gästerna också hade en Lakersmålvakt som spelade bra i kassen, även om Trojas Christoffer Bengtsberg som hade mest att göra samt gjorde det riktigt bra. Växjö Lakers Steve Saviano plockar upp pucken och kommer igenom helt på egen hand och  kan iskallt avgöra matchen med sitt 2-4 mål som avgör matchen. Troja satsar med att plocka ut Bengtsberg i slutet men helt utan resultat. Växjö Lakers tar därmed sin tredje raka seger mot Troja denna säsongen. Ett Troja som verkligen gjorde vad man kunde ikväll, trots att det blev förlust så gör Trojanerna en rätt bra kämpamatch ändå. Det måste väl vara det man tar med sig framåt.