Djurgården lekte med Rögle

Elitserien omgång 45

Djurgårdens IF – Rögle BK 6-2
0-1, 3-0, 3-1
Mål: DIF: Marcus Nilson, Andreas Engqvist, Marcus Ragnarsson, Mike Zigomanis, Tim Eriksson, Michael Holmqvist
Mål: RBK: Mathias Månsson, Simon Hjalmarsson
Skott: 40-22 (16-8, 12-6, 12-8)
Publik: 6486 personer på Hovet

Djurgården lekte med Rögle på Hovet
DIF startar väldigt tamt inledningsvis och Rögle gör 0-1 i sitt första powerplay, efter bara tre minuter. DIF får inte undan pucken och efter ett skott där Wesslau släpper ut en retur som en Röglespelare kan slå in. Inga bra signaler från DIF:s sida. Hemmalaget rycker upp sig och trycker ner Rögle och pressar på men Jurgen Penker agerar säkert i kassen. DIF snurrar mest runt och håller pucken i anfallszonen men det blir inga farliga chanser alls. DIF är med i spelet men Rögle leder ändå. Djurgården vinner skotten som vanligt: 16-8

I andra rivstartar Djurgården och särskilt Marcus Nilson som sätter dit kvitteringspucken efter bara 30 sekunder, precis vad DIF behövde.  Perioden är väl ganska jämn med spridda skurar, det är ändå DIF som vill ha föret och jobbar till sig en chans när Rögleförsvaret slarvar på blå, Nicke Danielsson snappar upp pucken fintar skott, släpper till Tim Eriksson som skjuter ett skott som Penker styr ut och där kommer Andreas Engqvist på returen och slår in den i öppen kasse, Penker hinner inte tillbaka. DIF har vänt till 2-1 och det är rättvist. DIF får ännu mer energi samt att Järnkaminerna bara trummar på på läktaren. DIF etablerar åter spel i Rögles zon och Jimmie Ölvestad hittar Marcus Ragnarsson likt en Foppa-passning, ett riktig läckert hockeymål och publiken bara skriker ut sin glädje. Järnkaminerna fyller i på läktarna med ramsan som ekar efter 3-1 målet är ”Rögle åker ur i år, Rögle åker ur i år”. Rögles tränare Gunnar Persson tog timeout efter 3-1 målet i ett försök att väcka de grönvita spelarna. DIF har momentumet i matchen och för matchen dit man vill så långt. Rögle kommer inte upp alls och ser mer och mer slagna ut, drar på sig utvisningar och får jobba i upförsbacke. DIF äger perioden och vinner skotten: 12-6

I tredje får DIF en kalasstart när Mike Zigomanis gör 4-1 på egen hand, ett riktigt snyggt mål där han bryter in framför kasse n och rundar Penker i Röglekassen. Det var inte vad Gunnar Persson hade tänkt sig och det ser mörkt ut för kvalseriehotade Rögle. Ett visst hopp tänds när Rögle ändå reducerar ett par minuter senare men det är inte skåningarnas match. Man drar på sig utvisningar och det minskar möjligheterna på att försöka komma tillbaka. I stället så tar DIF vara på spelet i numerärt överläge och Kyle Klubertanz trycker in 5-2 ett mål som senare tillföll Tim Eriksson som var på pucken sist. Rögle är ett slaget lag och orkar inte hänga med Djurgårdsspelarna. 6-2 kommer av bara farten när DIF spelar ut och Rögle spelar utan skalle, Michael Holmqvist målskytt. Nu syns det verkligen är ett att det är toppen mot botten, ett lag som är stabilt och spelar med bra självförtroende medan det andra laget spelar desperat, kanske lite för mycket ibland men allt beroende på att man måste vinna till vilket pris som helst. DIF spelar ut de sista tio minuterna och hade det inte vart för Jurgen Penker i Rögles mål så hade det nog blivit 10-2 m i n s t. DIF vinner enkelt och lekte med Rögle när man vände från underläge 0-1. Rögle får starta om i kvalserien och som det känns nu så kan de få det svårt även där.

DIF var bra från Wesslau till Jimmie Ölvestad där fram. Hela laget förtjänar därmed ett plus.

Modo-Frölunda 1-1
1-0, 0-1, 0-0, 0-0
En tajt och mycket tät match med så mycket på spel, mycket känslor som Modo tog ledningen i och förde det mesta av spelet inledningsvis. I mittperioden var det Frölunda som styrde det mesta och gjorde även Niklas Andersson retfullt 1-1 för Frölunda.  Riktigt jämt och det märktes att lagen inte ville bjuda på minsta millimeter ute på isen. Frölunda känns aningen vassare ju mer matchen går. I sista perioden ville inget av lagen gå bort sig så därför delar man på poängen, förlängningen likaså den slutade mållös.

HV71-Södertälje 2-4
0-1, 2-0, 0-3
Skrällen med stort S i Jönköping!

Frågan var om det skulle bli parodi som en polare skrev innan nedsläpp men till en början var det nog mer än skräckis när SSK:s trollgubbe Linus Klasén satte 0-1 efter åtta minuter. SSK hade sex skott på mål varav ett gick in, HV sköt 16. I andra skapades ordning i matchen när HV kvitterade. HV för matchen och SSK kryper mer och mer tillbaka. Man orkar inte stå emot HV hur länge som helst och Mattias Tedenby kan göra 2-1. Ordningen återställd? nej för idag är en sån dag när motivation slår klass och åter till polaren som trodde på parodi ikväll fick se ett SSK som aldrig gav sig. Ordnade kvittering innan paus och två mål på blott nio sekunder i sista perioden sänker regalskeppet HV71. Nye SSK-keepern Riku Helenius var lugn och säker i kassen och imponerade.

Skulle gissa på att 95% tippade en enkel HV-seger i afton men aj aj aj vad fel det blev.

Skellefteå-Luleå 4-0
1-0, 2-0, 1-0
En stark inledning av SAIK satte ner Luleå och efter 3-0 så var Luleå ett slaget lag.

Kvällsmatcherna 18.30
Färjestad-Brynäs 4-3
Hemmastarka FBK fortsätter vinna  på hemmaplan, man hade bra koll på Gävlelaget som ändå nästan kom ikapp i sista perioden men vaknade för sent.

Timrå-Linköping 3-2