Brynäs långa förlusttrend i Scandinavium bruten!

Mål:VF: Niklas Lasu
Mål:BIF: Eero Somervuori 2 & Ove Molin
Publik: 9970 (bara) i Scandinavium

Första Brynässegern i Scandinavium på 4 år
Brynäs bröt en fyra år lång förlusttrend i Scandinavium efter en imponerande seger över Frölunda ikväll. Jag tippade en enkel hemmaseger för Frölunda men ack vad tvärtom det blev.

Efter den första perioden så är det gästerna Brynäs som leder rättvist. De spelar smart och går inte bort sig i onödan medan Frölunda slarvar i egen zon och vid målet så går hemmalaget fullständigt, Eero Somervuori får fri gata och sprätter upp 0-1 bakom Honken. Frölunda spelar allmänt ostrukturerat framåt. Det verkar inte finnas nån tanke bakom vissa nerlägg. Helt rättvis ledning och hemmapubliken buade ut sitt lag efter första av förklarliga själ.

I andra perioden är det samma matchbild och Brynäs har koll på Frölunda. Båda lagen får spela fem mot fyra, först Brynäs som slarvar bort det med att vara en man för mycket på isen och sen är det Frölundas tur. Efter halva perioden är Frölunda vassa framåt och en gång skjuts målraketen men pucken var inte inne, spelet vänder men Frölunda får tag i pucken och Niklas Lasu kommer helt fri och gör 1-1, kanske inte helt rättvist men Frölunda har sakta jobbat sig in så här långt. Minuten senare åker Kristian Kudroc ut efter en puckout varpå Brynäs får ny chans i spel fem mot fyra. Andreas Dackell hittar en långpass till Ove Molin som gör 1-2 på egen retur. Frölundas försvarsspel är helt klart i frågasatt återigen. Brynäs håller ledningen till paus, trots ett par heta lägen i slutsekunderna för hemmalaget.

I sista perioden så är det Frölunda som jagar kvittering men Brynäs håller ihop bra samt att Jakob Markström spelar säkert i Brynäskassen. Frölunda skapar chanser men har inte flytet med sig, antingen räddar Markström eller så tar pucken i målramen. Hemmalaget pressar ner gästerna i powerplay men Markström är rena väggen när Frölunda trycker på som mest. Niklas Andersson, Fredrik Pettersson, Tomi Kallio har jättelägen men pucken vill inte in utan Brynäs målvakt storspelar ordentligt. Frölunda tar timeout och satsar på sex mot fem men det ger bara ytterligare en puck i egen kasse, Eero Somervuori gör sitt andra måloch är matchens lirare med Jakob Markström ikväll. Brynäs tar hem en viktig tre poängare och bryter den långa negativa trenden utan segrar i Scandinavium så Brynäs vinner helt rättvist ikväll. Frölunda måste nog snacka igenom ett och annat. Hemmalaget blev dessutom utbuat och det var väl inte helt orättvist.

Planens bäste spelare ikväll - Sveriges bästa målvakt?

Jakob Markström - Matchens lirare mot Frölunda

tips tips..följ inte mina speltips!
För femtielfte gången så går mitt tips helt åt skogen. Kvällens säkraste tvåa var det och inte etta som jag tippade innan idag. Brynäs förde matchen igenom och hade bra koll. Frölunda spelade inte alls så som sig bör, försvarsspelet var ganska svagt och slarvigt ikväll och då föll också baklängesmålen. Det vill sig verkligen inte för Frölunda ikväll.