Tufft möte i Kinnarps ikväll

Elitserien omgång 48



HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarpa Arena 19.00

Revanchsuget och ordentligt taggat hemmalag väntar DIF
DIF tar sig an HV71 på bortaplan för tredje gången denna säsongen. Det har blivit två uddmålsförluster båda mötena där DIF har vart lika välförtjänt att vinna som HV men det har inte gått DIF:s väg. Ikväll är det ett laddat och revanschsuget hemmalag som vill bryta sin fem matcher långa trend utan seger. Senast lagen möttes förresten på Hovet blev det 3-3. Det kändes ok med tanke på att HV gick ifrån till 0-2 och dessutom ledde 2-3 in i sista perioden. Jag tror att HV kommer föra matchen ikväll, och DIF kommer få spela försvar så det kommer bli rätt tufft.

Läget i lagen: Jag såg ju som sagt lagen värma idag på förmiddagen i Kinnarps Arena och det såg bra ut på båda håll. Lite mer energi hos hemmalaget men de ska bara vinna ikväll för att vända på trenden. I HV saknas Adam Almqvist och Per Gustafsson. Stefan Liv vaktar kassen. DIF fick lämna ett antal spelare hemma på grund av skador: Marcus Ragnarsson, Kristofer Ottosson, Marcus Kruger, Mathias Tjärnqvist. Det blir ett par nya ansikten som går in och tar de platserna.

Övriga matcher
Modo-Brynäs
Tre poäng är mer än ett måste för Modo annars kan de glömma slutspelet på riktigt allvar. Dags för Foppa att komma tillbaka i form igen.

Linköping-Rögle
Skrattmatch?

Timrå-Södertälje
Kvällens viktigaste fight, den skulle gått på canal+ egentligen. Den betyder mest av alla matcher ikväll. Hur det går? 3-2 till Timrå

Färjestad-Skellefteå 
Svårtippat.


18.45 Kvällens huvudmatch på  
Frölunda-Luleå
Viktig match i Götet ikväll. Vinner Frölunda ikväll så tror jag att deras slutspelsplats är mer eller mindre klar. Luleå är ett krigarlag så det blir nog tufft i Scandinavium ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0