0-0, 2-0, 0-0
Mål:SWE: Mattias Öhlund, Loui Eriksson
Skott: 24-21

Öhlund förste målskytt för Tre Kronor
Så var då äntligen OS-premiären avklarad. Tre Kronor tog sig an Tyskland i första matchen och vann enkelt.
Matchen startade lite trevande och båda lagen kände på varandra nån minut innan Tre Kronor började anfalla och sätta tryck på tyskarna. Sverige kom inte till några farliga chanser till en början men hade ett klart övertag i spelet. Trots spel i fem mot fyra så var det inte så farligt trots några bra spelöppningar för bra lägen. Niklas Kronwall satte en riktig bröstvärmare på en tysk som blev "Kronwalled" rejält  mitt på banan, det blev periodens höjdpunkt. 0-0 i paus och Tre Kronor hade ett spelmässigt övertag.

I andra så drar Tre Kronor på sig ett par utvisningar som ger tyskarna spel i fem mot tre där målramen räddar Sverige men inga mål faller. Sverige klarar ut det och får istället ett eget powerplay där man spelar runt pucken och till slut får Mattias Öhlund ett sidledspass från Tobias Enström och trycker in 1-0, viktigt ledningsmål för Tre Kronor. Sverige håller i och låter inte tyskarna komma till och när de väl gör det få gånger så är Henke Lundqvist med i kassen. Henke spelar lugnt och stabilt som vanligt. Sverige får till slut göra ett mål till och slitet där fram ger resultat, Loui Eriksson gör 2-0 i tom kasse nästan när han får en kalaspassning av Nicklas Bäckström efter att Daniel Alfredsson jobbat fram pucken. Det målet var rättvist och gav Sverige lite lugn och ro i spelet som man kontrollerar över hela banan. 2-0 står sig till pausen.

I sista perioden var matchbilden ungefär densamma. Sverige kontrollerade spelet över banan och låg på för ett tredje mål stundtals och backade hem ibland när tyskarna försökte kliva upp. Douglas Murray, Daniel Alfredsson och Peter Forsberg tyckte jag stack ut mest i Tre Kronor ikväll, de såg väldigt pigga och spelsugna ut. Alfie o Foppa snurrade friskt framåt och Dougie agerade stabilt bakåt och delade ut tacklingar till höger och vänster och det ska sägas att det inte var någon tysk som hade nåt att komma med när Douglas Murray klev fram. Sedinarna hade många anfall men kom inte riktigt till samt att Henrik Lundqvist var säkerheten själv därbak.