-Uppdaterad!- Krönika: "Tråkig måndag utan hockey"



Åter en tråkig måndag utan hockey

Elitserien är spelledig ikväll?? Jag fattar inte hur serien är gjord egentligen. Jag läste någonstans att det var späckat schema fram till OS(?!) och att det kommer vara tätt med matcher. Pyttsan heller. Inga matcher idag för tredje måndag och tisdag när det inte är full omgång utan bara en hängmatch, alltså bara en match i morgon.
Varför hattar dom så här? Irriterande är det i alla fall. Sån panik verkar det då inte vara. Konstigt. Det är ju bättre att det är matcher mån-tis, torsdag och lördag istället för att plocka sönder vissa omgångar. Trist är det. Dessutom en grymt tråkig match imorrn.

Längtan till slutspelet blir starkare och starkare särskilt nu när jag vet att Djurgården kommer spela slutspel igen. Vet inte vilka det kan bli i kvartsfinal för DIF:s del som innehar tredjeplatsen före Färjestad på bättre målskillnad just nu men mycket kommer hända innan det är färdigspelat. Jag hoppas DIF får en så bra placering som möjligt från start. Från plats 3-8 kan det ändras mycket efter att omgång 55 är spelad. Dessutom kommer det vara stenhårt i botten av tabellen. Rögle står med ena skridskon i kvalserien igen och det var väntat. Rögle har haft en tung säsong utan Kenny och bröderna Abbotts. Det andra tippade jumbolaget Södertälje har rest sig och är med i gamet om att klara sig kvar utan kval. För Timrå och Modo är det en slutspelsplats som hägrar, det finns en chans men den är nog liten. Frölunda på åttonde och sista slutspelsplatsen kommer att bli ännu bättre nu med Stephan "Lillis" Lundh i båset. De kommer klara en slutspelsplats det finns liksom inget annat. Många Frölundaanhängare är oroliga men det kommer bli slutspel. Det lovar jag!

Det är tre omgångar kvar innan det är uppehåll för en stor turnering inom hockeyn och för många andra vinteridrotter: OS i Vancouver 2010. Det kommer bli kul med OS som vanligt, massor och åter massor med sport på TV nästan hela dygnet runt och framför allt: höjdpunkten är ju förstås den olympiska hockeyturneringen där Sverige är regerande mästare. Man är alltså titelhållare på bortaisen i Vancouver där Canada kommer ha ett ohyggligt stöd men bära ett stort favoritskap med höga krav på att ta hem guldet igen. Canada kommer med ett stjärnlag men många individualister, så jag ser nog Ryssland som den största favoriten till guldet. Ett bredare lag med hög lägsta nivå och ett kollektiv samtidigt.

Sveriges hockeykämpar spelarförsta match i OS-hockeyn är om 16 dagar och kan läska er redan med matcher och tider som våra kronor spelar:

OS Vancouver 2010 - Så här kommer dom att spela, svensk tid alltså
Onsdag 17/2 kl 01.30 Tre Kronor-Tyskland

Fredag 19/2 kl. 21.00 Vitryssland-Tre Kronor

Måndag 22/2 kl. 06.00 (!!) Tre Kronor-Finland -OBS TIDEN!-


Playoffkvalet som vi hoppas Tre Kronor slipper spela börjar tisdagen den 23/2 och första kvartsfinalen spelas onsdag 24/2 kl 21.00 svensk tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0