OS-tankar

Det är bara att konstatera att det är inte varken Tre Kronor, Småkronorna eller hockeydamernas säsong när det som mest gäller. Usch vad bittert. Fiaskona avlöser varandra. Utvärderingen efter säsongen måste visa på vad som gick fel och kanske eventuella positiva saker.
-----------------------------------------------------------------------------------------



Tre Kronors fiasko i OS i Vancouver 2010


Det stormade friskt kring förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson när han tog ut truppen i december, många namn saknades, Mikael Samuelsson var en het potatis med Fredrik Modin fick vara med. Märklig laguttagning. Det ältades fram och tillbaka i media, Johan Franzén var skadad men var på väg tillbaka och han var inte tilltänkt. Nåväl Tomas Holmström gick sönder dagar innan OS och Franzén kom med. Väl i OS och första matchen mot Tyskland, vinst 2-0 men utan att imponera. Tyskarna var inget motstånd och kronorna vann enkelt. Tyskarna var ingen match och väldigt svårt att säga var svenskarna stod formmässigt. I matchen mot Vitryssarna sätter man Jonas Gustavsson och vinner med nöd och näppe med 4-2 efter att Daniel Alfredsson avgjort i slutminuten. Två vinster efter två matcher men ändå så kändes det som att Sverige bara gjort vad de behövde men inte mer. I sista matchen väntade Finland om gruppsegern. Man väntade sig en riktig match som skulle innehålla en kamp, derbykänsla och där Finnarna skulle styra matchen och svenskarna få ämpa rejält. Men istället vann Sverige när finnarna la sig. Det blev ingen match och Sverige vinner gruppen och får Slovakien, Finland däremot får en lättare väg och får Tjeckien i kvarten. Sverige mot Slovakien alltså och känslan inför matchen var att man inte visste var Sverige tror därför jag inte vågade tippa hur det skulle gå, jag var inte säker på att Sverige skulle vinna. Nu när man i efterhand har sett matchen live så var svaret ungefär som känslan inför. Sverige tappade i början och fick jobba ikapp, hade chansen att vända matchen men så släpper man ett skitmål i boxplay. När sen 2-4 kom i tredje så var det som luften gick ur Sverige. Alfredssons reducering var det närmsta man kom. Slovakien vinner matchen, gör fyra mål på fjorton skott. Henke Lundqvist gör ingen bra match i målet och det kan godtas när övriga laget inte presterar. Sverige gör ingen bra match. Man är inte med i början och när man väl vaknar till så får man ändå inte grepp om matchen. OS tar slut innan det ens har börjat och det går inte att kalla det för mer än ett fiasko. Sverige var regerande olympiska mästare men det fanna inte en udd av mästartakter under hela turneringen. Man kommer inte upp alls, spelar inte det spel som jag förväntade mig. Det var precis som de gick på halvfart bara för att de inte behövde kämpa och sen när det väl gäller så kan man inte bara trycka på en knapp för att spela på topp.


Sveriges insats är inte okay, knappt godkänd.

Det blir storfavoriterna Canada som tar hem det här, detta är bara att konstatera efter utskåpningen av ryssarna. Den matchen var bland det bästa jag sett Canada spela. De gav inte ryssarna en chans och allt stämde. Ryssarna kanske har fattat nu vad som hände för de var inte med i matchen alls. 7-3 är förkrossande siffror i den match som sågs som den moraliska finalen eller drömfinalen mellan de två bästa lagen. Canada kommer käka upp slovakerna och antingen det blir Finland som vi inte får hoppas eller USA så blir det inte nådigt att stå på motsatt sida Canada i en OS-final.

Tre Kronors tre bästa under turneringen
*** Nicklas Bäckström - Vår nästa Foppa!
** Henrik Zetterberg - Sveriges bästa spelare just nu?!
* Niklas Kronwall - Sveriges bästa back!


Tre spelare som jag tycker underpresterade
Mattias Weinhandl - inte ett rätt
Loui Eriksson - vad tillför han?
Henrik Tallinder - fruktansvärt anonym spelare 


Kommentarer
Postat av: Cuttan

Nu måste jag ju säga emot dig :P

Loui gör ju mål till skillnad ifrån en spelare såsom Zetterberg som skulle vara en av de som skulle leda detta lag. Tycker Zetterberg får ig även om den kedjan spelade bra hände det ju inte så mkt tills foppa spelade upp sig. Kronwall tacklar, Murray utan problem bäste back, kronis å lidas även då tallinder kom definitivt inte upp i standard.



Nu är de över och vi får väl se vad som händer men fyfan va besviken man är.

2010-02-25 @ 21:06:42
Postat av: viktor

Håller med Cuttan här ovan, Zetterberg presterade verkligen inte som förväntat tycker jag. Hade BÅG gjort rätt och satt upp Franzén med Foppa och Zetterberg istället då hade Zäta och hela den kedjan säkert presterat bättre tror jag.



2 spelare som bör få lite kritig också är definitivt Sedinarna, som inte vågar/vill släppa pucken till Weinhandl (som såg lite darrig ut i brödernas sällskap)..



Sammanfattningsviss tycker jag att de flesta spelare i denna tuneringen får underkänt med undantag för Franzén, Bäckis, Alfredsson, Liv ;) samt någon till kanske



Ska bli underbart med Mårts som ny förbundskapten nu, då BÅG inte gjorde många rätt under tuneringen ...

2010-02-26 @ 14:45:37
Postat av: j-o

Murray är överskattad! Han kan bara tacklas, inget spelsinne.

2010-02-27 @ 00:04:29
Postat av: Anders

Eftersom Loui Eriksson tillför 1/3 av Sveriges målskörd så är svaret på frågan "vad tillför han" ganska tydlig, anser jag.

2010-02-28 @ 13:44:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0