Mål:DIF: Jakob Josefsson, Marcus Nilson, Mike Zigomanis, Timmy Pettersson
Mål:Modo: Per-Åge Skröder
Skott: 27-33 (9-10, 11-6, 7-17)
Publik: 8094 personer - FULLSATT! FÖR 6:E GÅNGEN DENNA SÄSONGEN

DIF krigade till sig tre poäng!
Djurgården tog en skön hemmaseger, en riktigt skön hemmaseger när Modo och Peter Forsberg kom på besök. Foppa spelade och det mycket men det gav inte så mycket i afton. DIF försökte ligga på honom tätt och inte ge honom den lilla yta han behöver för att vinna matcher åt sitt Modo. Det var ändå Modo som började bäst när de tog ledningen i spel fem mot fyra efter tre minuter, en viktig start för bottenlaget på Hovet. DIF startade ändå piggt och spelade frejdigt och hög press på Modo och det gav DIF ett spel i fem mot tre-läge där Jakob Josefsson stänkte in 1-1 viktigt. DIF var med ordentligt i matchen. Mycket känslor i matchen så här långt och en riktig slutspelskänsla på isen. Första perioden går till DIF på poäng trots 1-1 i paus.

I andra var det fortsatt jämt och Modo jobbade sig in i matchen mer och mer, skapade ett par chanser just när nämde Forsberg var inne på isen. DIF skapade det mesta och hade massor av chanser att sätta trean men båda lagen försökte ändå spela tajt hemåt och inte släppa till några chanser. DIF tar ledningen på ett slumpskott när Mackan Nilson slänger ner pucken mot mål och om den tar på Micke Holmqvist eller inte är svårt att säga men 2-1 trillar in bakom Modos målvakt. Tungt för Modo som kanske förtjänat ett sånt mål likaväl. Det var som sagt mycket DIF första halvan men sen backar de hem en aning vilket öppnade för Modo som hade en del momentum och skulle kanske gjort mål på nån av chanserna för att få över matchen på sin sida. Det är dock typiskt för ett lag som krigar i botten att pucken inte vill gå deras väg på nåt sätt. Så var det för DIF förra säsongen i många matcher när de krigade för slutspelet.

I sista perioden kändes det ändå som att om inte DIF gör mål på sina chanser så skulle snart en Modokvittering säkert komma. Det brukar hända alldeles för ofta annars men i afton så jobbar DIF för att hålla igen och matchen står 2-1 till det återstår 2,5 minut av matchen. Då får Modo ett viktigt powerplay, de tar timeout och plockar samtidigt ut målvakten. Det är en stor risk att plocka målvakten men måste man satsa allt framåt så är det enda alternativet men då får man även räkna med i nio av tio gånger att man får ett mål till i baken. Det hinner gå några sekunder innan DIF:s Mike Zigomanis får tag i pucken, skickar den över hela banan och in i den tomma kassen till 3-1. Modo hade inte pucken, inte tek i anfallszon och press mot DIF-målet när man satsade. Det straffade sig och många Modofans ansåg nog att tränaren skulle väntat tills man fått kontroll på spelet. Modo är nu tvingat att satsa ännu en gång men samma visa igen och Timmy Pettersson skickar ännu en puck in i det tomma målet och 4-1 är ett faktum, matchen förlorad för stackars Modo som kommer allt längre bort från ett eventuellt slutspel och särskilt när Frölunda tog tre poäng och Timrå två poäng ikväll. Jag tror inte att Modo fixar det, tyvärr utan man kan glädjas och ta det lugnt i Göteborg. Det blir kvartsfinalspel i Scandinavium, lita på mig!

Djurgården krigar till sig de tre pängen ikväll. Modo var farliga men ändå lyckas man hålla ledningen tills slutet och avgöra i tom kasse. Riktigt skönt. Nu återstår en match på måndag i Jönköping mot HV71 serietvåa. japp, serietvåa efter serieledande Linköping.

På plats i Kinnarps Arena på måndag!
Förövrigt så beger jag mig imorgon till Jönköping för att se matchen på plats på kvällen. Kommer också att se både HV71:s och  Djurgårdens matchvärmningar på måndag i Kinnarps Arena. DIF åker ner tidigt måndagmorgon och tränar på plats i Kinnarps Arena. Jag ska försöka få in lite bilder och ett inlägg från matchvärmingen på måndageftermiddag.

- - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - -

Skellefteå-HV71 3-2
Anders Söderberg sänkte HVblå med tre sköna mål, det hjälpte inte att Mattias Tedenby satte HV:s båda mål. En viss HV-supporter fick rätt igen, HV har svårt borta mot SAIK och så också idag.

Frölunda-Färjestad 4-1
Frölunda tog en skön derbyseger mot tabelltrean Färjestad i afton. Det var inget snack från start utan det var göteborgarna som bara skulle vinna. Christian Bäckman gjorde årets slumpmål när han satte 3-1. Viktigt viktigt för indianerna

Rögle-Timrå 3-4 efter förlängning
Kvalseriehotade Rögle var på väg mot sin andra raka hemmaseger men Timrå kvitterade i boxplay och fixade förlängning där man avgjorde och tog två viktiga pinnar. Matchvinnare Martin Sonnenberg för rödvita TIK. Tungt för Ängelholmarna det.

Brynäs-Luleå 2-1
BIF tog ännu en hemmaseger mot Luleå som ändå vann skotten. Man har verkligen Elitseriens bästa målvakt. Eller?