Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby 4-5 efter straffar
: Robert Rosén 2, Steve Saviano, Johan Markusson
Mål:IFT: Mattias Persson, Joakim Nettelbladt, Niklas Enberg, Ron Pasco
Skott: 33-26 (14-13, 11-5, 8-8,
Publik: ca 3263 personer i Lakerdome

Växjö kopplade greppet direkt í matchen och satte full fart, Troja var inte alls med och innan de visste vad som hänt så hade Lakers skaffat sig en tidig tvåmålsledning. Lakers backade sedan hem lite ofrivilligt så Troja kunde komma in i matchen och fick matchens nästa mål, Mattias Persson satte 2-1 viktigt, hade Lakers gjort 3-0 hade det nog vart mer eller mindre avgjort. Skott: 14-13

I andra så är det Lakers som för och trycker på i matchen men Troja står upp bra. Men ändå så får Lakers ändå 3-1 på en målvaktsretur och Troja har svårt att hålla rent framför Bengtsberg i kassen. Troja ser ändå inte ut att vilja ge upp utan fortsätter köra på och ligga på Lakersspelarna hårt. Det hårda arbetet ger en viktig reducering med tre minuter kvar efter att ha haft ett par lägen men utan att sätta den, Joakim Nettelbladt är sist på pucken som betyder viktiga 3-2. Det är två storspelande målvakter som ser till att det är så pass jämnt som det är, matchen har bjudit på massa målchanser åt båda hållen. Skott: 11-5

Viktig Trojakvittering i inledningen och matchen är helt jämn just nu, 5 minuter in på tredje perioden
Växjö tar ledningen i spel fyra mot fem.