Finnarna frågar nog vad som hände fortfarande

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

Semifinal 1

     VS    

USA - Finland 6-1
6-0, 0-0, 0-1

Matchen över efter 12 minuters spel
Alla som läst aftonbladet idag i allafall på nätet har sett hur en finsk tidning, säkert flera har hånat SVerige för kvartsfinalförlusten. Hämnden är ljuv har det hetat men när de livrädda finska lejonen klev in mot tuffa snabba jänkare så sa det bara pang! Finnarna blev totalt utspelade samtidigt som USA spelade snabbt bra och effektivt. Finnarna har tagit sig till semifinal men väl där så gör de årets sämsta match.
"Nu går skam på torra land" som den finska hockeyexperten Kai Kunnas uttryckte det, alla vi svenskar njuter åt detta nu men vi kommer få tillbaka igen. För finnarna kommer slå Slovakien i en bronsmatch så de blåvita kommer ändå få jubla. Om de nu inte är ordentligt knäckta. Första perioden är väl den värsta starten på en match av sådan här betydelse. Det kommer sätta sig djupt, och vi svenskar kommer väl kanske inte glömma den i första taget heller. För det måste vara fruktansvärt att sitta och se matchen som finsk supporter just nu. Senast när Sverige vände 1-5 till 6-5 så åkte man på vissa gator i Finland och plockade upp krossade TV-apparater som folk slängt ut. De fick uppleva samma sak förra året, förlust i en match om OS-guldet. Nu åkte man i semin men som sagt det är bronsmatch imorgon mot Slovakien så det sista är inte sagt än. 

Andra och tredje perioden bjöd inte på så värst mycket till spel, matchen förstås avgjord. USA inte lika pigga på att göra mål samtidigt som gnistan var borta hos de stackars finska spelarna. I tredje så bjöd ändå Finlan upp till lite kamp och kämpade tappert för att spräcka nollan bakom USA:s keeper Miller. USA som förresten släppte in AIK-bekantingen Tim Thomas, samtidigt som Finlands keeper Nicklas Bäckström även han är gammal AIK:are. Intressant notis så i slutet av matchen. Finland lyckas faktiskt reducera och gör det riktigt snyggt genom Antti Miettinen, det blir en bra avslutning och finnarna vinner sista med 0-1.

Finland ser ut som Sverige fast att det blev 3-0 till blågult när lagen möttes i gruppen. Finnarna har det äldsta laget i OS-turneringen och verkar ha ett material som inte verkar speciellt suget att vinna det största mästerskapet på riktigt allvar, halva laget är där för att vinna men halva är för gamla och är för mätta och inte tillräckligt taggade för att slita varje byte. Det är dags med nytt ungt hungrigt material för både Finland och Sverige för den delen.

Imorgon spelar Finland om bronset mot Slovakien. Finland grejar det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0