Mål:FBK: Lubos Bartecko 2, Dick Axelsson
Skott: 19-40
(4-12, 8-21, 7-7, 4-0)
Publik: 6955 personer i LLA

Bitter suddenförlust i Karlstad
DIF gör åter en kanonmatch på bortaplan mot Färjestad. Man äger matchen efter två perioder efter två vackra mål av Kristofer Ottosson. FBK fick en bjudning framför kassen där förre DIF:spelaren, svikaren Dick Axelsson. FBK hade helt plötsligt kontakt för efter två perioder kändes det som att FBK inte alls rådde på DIF ikväll. I tredje var det Färjestad som körde för att komma tillbaka. Kvitteringen skulle så komma i spel fem mot fyra. 2-2 och DIF hade tappat matchen återigen mot FBK på bortaplan. Matchen gick till sudden där FBK får en straff direkt som dock Gustav Wesslau räddar, han läser straffskytten rätt. Men minuten senare avgör FBK ändå och DIF får bara en pinne med sig hem från Karlstad. Det känns bittert för det var inte rättvist någonstans. DIF vinner skotten överlägset, visserligen ytterligare ett bevis på att man saknar ett par riktiga målskyttar men ändå riktigt tråkigt att se DIF förlora mot ett lag som knappt skapar någonting men ändå vinna. Bittert var ordet.

Har förresten en rolig FBK-anhängare till polare som aldrig missar en minut av en FBK-match, aldrig. Men ikväll när FBK låg under så tittade han naturligtvis inte. Hittade på den ena efter den andra ursäkten fast han visste vad skotten var bland annat. Sen när FBK kom tillbaka så tittade han givetvis. Det är inte första gången han inte har sett något när FBK ligger under. Under matcherna mot HV tidigare i serien så hade han hört det av nån, eller sett det när han kom hem eller läst på texttv:n. Märkligt är det.

HV71-Timrå 2-2 efter förlängning
Timrå gör det igen. Snuvar HV på poäng och Anders Lindbäck storpspelar igen. Timrå slet för poängen och förtjänade den verkligen. HV har en bit till sin gamla form men idag var ett steg i rätt riktning. Eloge till Timrå som var illa ute men ändå lyckades få med sig en pinne. De har chans på att ta sig till slutspel och klara sig kvar utan kvalseriespel och den chansen ska de ta vara på lovade tränare Challe Berglund i TV efteråt.

Södertälje-Brynäs 3-3 efter förlängning
SSK slet till sig en pinne med ett mål i slutminuterna. De startade också bäst innan Brynäs kom in i matchen och vände och tog taktpinnen. Det såg länge ut som att det skulle ge tre poäng för gästrikarna men Linus Klasen satte stopp för det med en läcker styrning/tennisskott och kvitterade bakom Jakob Markström

Linköping-Frölunda 4-3
LHC:s powerplay avgjorde och sänker göteborgarna ikväll. VF gjorde en riktigt bra match och vände underläge och hade ledningen men det var LHC:s powerplay avgjorde alltså. Tre av fyra mål satte Linköping med en man mer och det intressanta var att de första tre satte dom enkelt bakom Honken, på hans klubbhandssida. Tre gånger likadant, verkade som de visste att Honken är slö i sidled. Det såg alldeles för enkelt ut i alla fall. Synd om Frölunda som ändå var på väg att välta LHC på deras hemmais.

Luleå-Modo 4-1
Foppa skadat lillfingret

Luleås björnar lyckades med det man hade som mål ikväll. Att ta bort Peter Forsberg och det lyckades man med bravur, för i tredje klev Foppa av med ett lillfinger slaget ur led. OS ska inte vara ifara utan man har dragit tillbaka fingret. Foppa han spela fram till Modos mål men mer än så blev det inte. Luleå ägde matchen och vann rättvist. Slutspelet känns avlägset för Modo. Tyvärr

Rögle-Skellefteå 2-1
Senast det begav sig
var det den 12:e december. Vi pratar om när Rögle vann senast, ikväll hände det igen. Man besegrar SAIK hemma och tar tre poäng som betyder mycket för laget som har en bra bit upp till säker mark i elitserietabellen.