Blekt DIF fick lida för HV:s dåliga trend

Mål:HV71: Mattias Tedenby 2, Nichlas Torp, Johan Davidsson, David Petrasek
Mål:DIF: Marcus Nilson 3.
Publik: 6950 personer

HV tog viktig seger för självförtroendet
Precis som väntat så blev det tufft för DIF ikväll. Normalt sett brukar man pressa i första bytet och sen backa lite men idag var det HV71 som tog tag i det från start. De syntes att dom var rejält taggade och bara skulle vinna denna matchen. Lite ologiskt så var det ändå DIF som tog ledningen fast man inte skapat så mycket fram till dess. Mackan Nilson pangade in ledningsmålet, men ack den glädje som varar. HV kvitterade bara minuten senare men ändå så kändes det jämnare just då. I slutet av perioden får HV till två snabba mål när DIF släpper HV-spelare fria i slottet i anfallszonen och på en minut eller liknande så är det 3-1. Känns inte alls rättvist ändå för så stor skillnad var det inte spelmässigt. Marcus Nilson ser till att DIF får kontakt igen och 3-2 är med in i paus. Skotten var jämt fördelade 12-12.

Ett komiskt inslag i första perioden på läktarhåll var när HV:s blåögda klack skanderade: Solnatattare, solnatattare...... man kan ju lugnt säga att klacken har verkligen stenkoll på sina motståndare. Och för det andra de har inte en enda egen ramsa. Tror inte nåt jag hörde ikväll var deras egen ramsa. De plagierar hej vilt från många lag. De verkar få mycket inspiration från Bajens och AIK:s ramsor. Det är en sak som är säker. Rolig "klack" det där.

I andra är det jämt en bra bit in i perioden och spelet svänger fram och tillbaka. DIF har ett par bra lägen att kvittera men då går det som det brukar göra när man inte gör mål framåt. Man får ett i röven i stället och det är i spel fem mot fyra. 4-2 känns inte okej heller men sån är hockeyn ibland. DIF känns lite svaga och hänger inte med stundtals men har chanser framåt så är definitivt med i matchen. Med tio sekunder kvar så kommer Mackan Nilson fri och lurar Liv än en gång när han distinkt gör 4-3. Viktig kontakt innan paus. Skott: 8-6

Inför sista kändes det ändå inte bra. Efter att ha sett HV:s värmning fylld av energi och glädje och Djurgårdens mer lugna pass så pekade det redan åt vilket håll matchen skulle gå innan nedsläpp. DIF höll undan bra bakåt i början och skapade ett par långa anfall och kvitteringen var inte långt borta men det ville sig inte. Istället så slarvar man i egen zon och tappar markering och HV gör 5-3. Ridå för matchen. Fast det återstod 14 minuter av matchen så orkade inte DIF ladda om. Man satte press direkt men det var liksom för uddlöst. Ett par bra lägen räddades av HV:s målvakt dessvärre. DIF plockade Ridderwall med två och en halv minut kvar men helt utan att komma nära ett mål. HV vinner på grund av två viktiga och enkla mål i powerplay och att de utnyttjade DIF:s svaga försvarsspel som inte alls funkade idag.

Tråkig förlust igen ändå
Matchens bästa spelare på plan var en värnamobekanting: Mattias Tedenby som lovade mig att näta mot DIF idag igen men det hade räckt med ett skämt åsido. En sak jag funderar över är att om INTE HV71 VINNER SM-GULD så är det ett totalfiasko.

Mackan Nilson
var bäst i ett rätt mediokert DIF-lag idag. Det enda positiva idag är ändå att DIF är serietrea en pinne före SAIK och två före FBK nu under OS-uppehållet. Hoppas att alla skadade kan komma tillbaka igen för idag var det för tunt med en hel femma rutin borta. De upplyfta juniorerna Carl Ackered och John Norman gjorde det ändå hyfsat men kändes lite tunna emellanåt

Övriga matcher
Timrå-Södertälje 1-1
Oavgjort i den viktiga matchen. Men det hade vart roligt om nåt av lagen vunnit istället. Kryss är tråkigt och jag säger tillbaka med straffarna igen för matcherna ska avgöras, det är mycket roligare.

Frölunda-Luleå 2-1
Christian Bäckman krutade in segermålet med endast sex sekunder kvar av matchen och fick taket att lyfta i Scandinavium. Frölunda på rätt säker mark över OS-uppehållet. Jag tror att Indianerna är på väg mot gammal god form på riktigt allvar nu.

Linköping-Rögle 3-4
Vad hände i Cloetta Center egentligen???

Modo-Brynäs 4-1
ÄNTLIGEN FOPPA! Ett mål och ett assist
och Modo vann äntligen och tog tre viktiga pinnar. Kanske kanske kan det bli en längre säsong än de 55 matcherna uppe i Ö-vik.

Färjestad-Skellefteå 2-3