Ryssland-Canada 3-7
1-4
, 2-3, 0-0

Canada mot OS-guldet!
Matchen som alla pratat om och spekulerat om, framför allt som drömfinalen i OS. Ikväll möttes dom i en OS-kvartsfinal, alldeles för tidigt enligt många men i och med Canadas förlust mot lillebror USA så blev det denna sida som hemmafavoriterna fick ta. Matchen startades i ett rasande tempo och de första fem minuterna var helt suveräna. Det kändes som att ryssarna på något vis skulle föra matchen men istället blev det nåt helt annat, Canada får en drömstart och efter några minuter så står det osannolika 3-0 till Canada. Det känns som en chock storlek rejäl. Ryssarna är i chock och spelar som det också. Ryssarna måste ha nästa mål och det kommer också. Ett litet hopp tänds för alla som associerar med ryssarna men den glädjen blir inte långvarig. Canada har ett flyt, ett väldigt starkt go och det verkar som inget kan stoppa hemmanationen. 4-1 kommer och det känns inte konstigt. Canada har ett sånt flyt nu så det går inte att förklara med ord. Allt stämmer för dem. Det här trodde nog inte så många, framförallt inte jag.

Nästa mål i den andra perioden, eller i matchen måste vara ryskt för att matchen ska leva vidare. Men istället så är det hemmanationen Canada som fortsätter att spruta energi på banan. 5-1 målet sätter Corey Perry. Ryssland är lamslaget och Canada fullständigt kör över ryssarna. Det är total överkörning efter början av andra perioden. Om inte det vore nog så kommer 6-1 bara minuten efter. Hejdå Ryssland och det är totalfiasko för de stjärnspäckade laget från öst. Tyvärr. Nu är Canada glödheta guldkandidater. Ryssarna byter keeper och tar en timeout, som svar på det så kommer en reducering men det är alldeles för långt upp till att det ska bli match igen. Canada har chockat Ryssland som absolut inte kommer upp i den standard som man ska vara.