Tisdag innebär fem elitseriematcher

Elitserien 2010/2011
Omgång 28



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Hovet 19.00


Sista hemmamatchen innan jul för DIF
Djurgården Hockeyjagar trepoängare febrilt. Man har fem raka tunga förluster, visserligen efter övertid eller straffar, och förvisso tagit poäng i de fyra av de fem matcherna men det räcker ändå inte. Laget dalar sakterliga neråt botten så nu måste trepoängarna börja komma annars är risken stor att det börjat gå troll i det hela. Luleå är tuffast tänkbara motstånd, de var serieledare fram till igårkväll innan Färjestad sopade dit AIK med 6-1. Men har alltså chanse att ta tillbaka denna om man slår Djurgården ikväll.



Intressant notis
: Djurgårdens interna poängliga leds av spelaren på bilden: backen Josef Boumedienne på 16 poäng. Det talar väldigt tydligt om vilka problem Djurgården har att göra mål när Boumedienne är i täten.

Läget i lagen: Djurgården som har lite småskador i truppen får först och främst klara sig utan Mathias Tjärnqvist som fortfarande inte är okej efter sin skada. Nils Ekman är ju avstängd. Stefan Ridderwall i kassen förmodligen. Igår hade man juniorerna Mika Zibanejad (uttagen till JVM-s 30-mannatrupp) och Marcus Sörensen med på träningen. Därför är det vissa frågetecken hur Hardy formerar laget ikväll. Serietvåan Luleå ser en liten ljusning på skadefronten: numera är bara Pierre Johnsson och Cam Abbott borta från spel. Viss osäkerhet finns hos Anders Burström. Målet vaktas av Anders Nilsson ikväll.

Övriga matcher:
Modo-HV71
På förhand en klar tvåa med tanke på läget. Men Modo är ganska bra hemma. HV71 är ett av seriens bästa lag just nu. Tajt!

Timrå-Skellefteå
Matchen sänds 18.45 på
Tror på att SAIK vinner här ikväll. De känns bättre än TIK.
Brynäs-Linköping

Södertälje-Frölunda -
Kvällens mest intressanta match egentligen med tanke på läget i tabellen. Väldigt svårtippat dock då båda lagen har en obegriplig form. De båda kan sticka upp likafort som de kan kräla på knäna och agera precis som ett lag i bottenträsket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0