Skott: 40-25 (16-6, 15-9, 9-10)
Mål:DIF: Marcus Sörensen, Mario Kempe, Andreas Holmqvist & Marcus Kruger
Mål:LHF: Chris Abbott
Publik: 7212 personer på Hovet

Marcus Krugers mål i tom kasse var ett riktigt viljemål och det visade Kruger när pucken satt i nät! Dessutom gick han upp i ledning i DIF:s interna poängliga.

Det är ju med äntlig glädje man bloggar eftermatchen ikväll. Det blev tre sköna och helt välförtjänta poäng inför över 7000 åskådare på Hovet. Ikväll var det inget snack som saken. Ett skadedrabbat DIF som saknade Nils Ekman, Mathias Tjärnqvist, Nichlas Falk och Marcus Nilson hade tagit in tre juniorer i truppen idag: Fredrik Claesson, Marcus Sörensen och Mika Zibanejad.

Djurgården startade riktigt bra och tog också ledningen efter fem minuter när debutanten och ynglingen Marcus Sörensen touchade pucken från Christian Eklund, pucken studsade vidare och Luleås back Janne Niinimaa var sist på den när den styrdes in bakom Anders Nilsson. Ett praktsjälvmål men målet fick alltså Sörensen. Hur kul som helst. Det syntes tidigt i matchen att det skulle till väldigt mycket om det inte skulle bli några poäng för de rödklädda Djurgårdsspelarna. När sedan Mario Kempe satte 2-0 i slutet på första perioden så knep DIF åt snaran kring Luleå rejält. DIF hade greppet matchen igenom och det kändes aldrig som man släppte in Luleå i matchen. Även om DIF inte alls imponerat på bra länge så kändes det ändå som man avgjorde matchen i praktiken när Andreas Holmqvist krutade in 3-0 i andra perioden. DIF spelade ett snabbt spel med energi med snabba spelvändningar och såg ordentligt taggat ut. Idag var det verkligen en bra match av DIF och det var skoj att se att man spelar sitt spel och det fungerar. DIF var bättre än Luleå från början till slut och även om Luleå reducerade i andra perioden så var kom de aldrig nära DIF denna kväll. Marcus Krugers viljemål när han avgjorde i tom kasse visade vilken kämpaglöd som finns i truppen. I och med segern så tog DIF poäng i femte matchen i rad men till skillnad att det var alla tre poängen. Hur skönt som helst och väldigt viktigt. Dessutom klev

-  DIF upp på åttonde och sista slutspelsplatsen. Viktigt.
- - Dessutom gick Djurgården förbi AIK i tabellen som grädde på moset. Ännu viktigare!

Men redan nu är eller borde gårdagens seger vara glömd för imorgon är det ny svår bortamatch mot Linköping.

Övriga matcher:
Modo-HV71 3-4 efter straffar
HV knep extrapoängen men Modo hade matchen i hand efter tre danska mål.

Timrå-Skellefteå 2-3 efter straffar

Timrå har sagt upp kontraktet med Daniel Corso!

Corso har lämnat Timrå. Efter incidenten i lördags mot Djurgården, där Daniel Corso slängde ur sig massa onödigheter och knäckte klubban i båset efter DIF:s 1-0 mål och blev visad ut till omklädningsrummet av tränare Perra Johnsson. Corso skulle ha spelat idag men man valde att sparka han istället. Det kanske var lika bra om han spred dålig stämning i laget och dessutom fått matchstraff av sin egen tränare.

Brynäs-Linköping 3-2 efter sudden death

Södertälje-Frölunda 1-2 efter sudden
Tyvärr
får man väl säga igen, för en domarskandal avgjorde matchen åt Frölundas fördel. En horribelt felbedömd utvisning av domare Sören Persson på SSK:s Mattias Carlsson gav Frölunda powerplay och matchen avgjordes i absolut sista sekunden. Blytungt för SSK men oerhört viktigt för Frölunda.