Derbydags: Nu är det revansch som gäller!

Elitserien 2010/2011
Omgång 26



AIK - Djurgårdens IF
Globen 19.00
Matchen sänds direkt 18.45





Tredje gången gillt?!

Det är dags för tredje stockholmsderbyt ikväll i Globen. AIK har stort övertag på Djurgården efter två raka 5-2 -segrar där AIK vart det bättre laget än Djurgården. För DIF är en vinst hur viktig som helst men också att man går ut och koncentrerar sig på sitt spel fullt ut, och inte hamnar i AIK:s grepp som i de tidigare matcherna. I de tidigare två matcherna har AIK nästan tagit matchen direkt och DIF fått jaga helt utan framgång. Det är tre poäng för DIF som gäller ikväll. Det är DIF:s tur nu!

* Det vore ju en underbar liten julklapp från DIF Hockey till Sveriges bästa klack: Järnkaminerna och alla fans med att krossa Gnaget ikväll!



Läget i lagen: AIK saknar några spelare inför kvällens derby dessvärre: Josh MacNevin (bruten fot), Fredrik Svensson (revben/lunga), Christopher Heino-Lindberg (ljumske) Christian Sandberg (handledsinflammation) sedan klev Daniel Bång av träningen igår så det är osäkert om han kan spela ikväll. Sedan är backen Patrik Nemeth på JVM så AIK har plockat upp juniorerna Eric Norin och Henrik Nilsson. När det gäller målvaktsfrågan så är det inte omöjligt att gamle Djurgårdskeepern Björn Bjurling får chansen mellan stolparna.

I Djurgården är så Nils Ekman tillbaka efter sin avstängning och är grymt spelsugen. Jag hoppas få se Nisse vakna till rejält och börja producera!. Saknas gör Patrik "Sillen" Cehlin som spelar JVM i USA. Mathias Tjärnqvists fotskada vägrar ge med sig men han tränar på is. Tjärna siktar på comeback i mellandagarna. Vem som vaktar Djurgårdskassen vet vi efter 17.00 ikväll.

-----------------------------------

Det här visste ni nog inte:


AIK-spelare som spelat i Djurgården:

Björn Bjurling, mv.

Jonas Liwing, b.

Johannes Salmonsson, fw.

Daniel Rudslätt, fw.

Djurgårdsspelare som spelat i AIK:

David Printz, b.

Nisse Ekman, fw.

Oscar Eklund, b.

Mika Zibanejad, fw.

Nichlas Falk, b/fw.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0