Mål:DIF: Marcus Nilson, Andreas Engqvist, Kristofer Ottosson
Publik: 6522 personer - (knappast fullsatt)

Djurgården leder med 1-0 i matcher

DIF skaffade sig en bra start

Djurgården tog en tung seger i första semifinalen. Detta ändå efter en rostig start där det såg lite matchovant ut och LHC körde samma taktik som mot Frölunda med snabba spelvändningar. Första perioden gick fort och man hade ett spelmoment på tio minuter i slutet på perioden utan avblåsning där spelet böljade fram och tillbaka. DIF vann en puck i anfallet, Ölvestad klev in fram mot mål och sköt, på returen dök Mackan Nilson upp och sprätte in 0-1. Inte så rättvist med tanke på hur det sett ut spelmässigt. LHC fick stor fördel i spelet när DIF med dessutom drog på sig två utvisningar. 0-1 i paus

I andra perioden såg det likadant ut, LHC kändes farliga varje gång deras tjecker kom in i anfallszon. Ett hemmamål hängde i luften och det skulle komma. DIF:s Marcus Ragnarsson slänger sin söndriga klubba och kan inte markera och en omarkerad LHC:s spelare skjuter 1-1. Wesslau var skymd och såg inte så mycket. 1-1 och matchen stod och vägde. Då drog DIF på sig ytterligare en utvisning men det boxplayet dödar man bra och precis när tiden tar slut vinner DIF pucken genom Ottosson som drar upp ett anfall, med sig har han Andreas Engqvist som går på mål, en läcker macka senare så är Engqvist fri med Norrena och gör inget misstag, fint och skott mellan benen och DIF leder 1-2 på en smart kontring. Sanslöst viktigt i detta läget när LHC verkligen trummade på bra mot DIF-målet. Ledning med ett par minuter kvar, då drar LHC på sig en tvåa och DIF får avsluta i powerplay. Det hinner inte gå många sekunder innan pcuken ligger i nät bakom Norrena. Andreas Holmqvist skjuter ett skott som Kristofer Ottosson slår in returen på och 1-3 precis innnan paus var nu ännu viktigare.

I tredje väntades en anstormning från LHC och Mårtensson o tjeckerna inne varannat byte, allt för att komma ikapp men så blev det inte. DIF spelade djupt nere i LHC-zonen och fick minutrarna att gå. DIF drog på sig en utvisning och LHC fick chansen i fem mot fyra men DIF höll undan. Norrena ut med två minuter kvar men när puckarna ven som mest så stod Gustaf Wesslau i vägen som en stor matchvinnare. Tiden rann iväg och DIF kniper första segern i semifinalen. Viktigt!

LHC verkade lite tröttkört ikväll och jag tror det krävdes en del för att slå Frölunda häromdagen. Men när spelarna glider in på Hovet på lördag så tror jag det kommer bli en helt annan match. DIF är bra hemma på Hovet men LHC har vunnit där under säsongen. Det blir ännu en tuff match på påskafton.

DIF:s tre bästa ikväll
*** Gustaf Wesslau
** Kristofer Ottosson
* Andreas Engqvist

Skellefteå - HV71 0-2

HV71 leder med 1-0 i matcher

En match som var mållös och ganska händelsefattig länge, där båda lagen inte bjöd på många millimeter. Men det kändes som att det lag som tar ledningen också skulle vinna matchen. Första målet kom med tio minuter kvar av matchen och det var HV som gjorde det. Det kändes lite avgörande och det var inte helt förvånande att HV även punkterade matchen med tre minuter kvar med sitt andra mål. HV71 kommer gå på mot fyra raka och jag undrar vad SAIK ska göra. Det kommer krävas ett stordåd i hockeyväg om man ska slå ut HV nu, vinna två matcher i Jönköping. Det gör inte SAIK så jag säger nog att HV står med ena skridskon i finalen redan nu. Ni kommer få se.