Semifinaldags!

SM-Slutspelet 2009/2010
----------------------------

Semifinal 1



Linköpings HC -  Djurgårdens IF
Cloetta Center 19.00

18.45 på


Semifinaldags!
Då var det dags för semifinal i slutspelet. Linköping knep platsen av Frölunda och väntar nu för Djurgården i en förväntansfullt tuff serie. LHC och DIF har mötts fem gånger under säsongen och LHC har plusstatistik med tre segrar, två enkla segrar hemma i Cloetta Center och en seger i sudden på Hovet. DIF har inte haft mycket att komma med på bortais ännu i år. DIF har varit matchlediga i 6 dagar och det kommer nog bli en tuff start ikväll. LHC kommer med fullt matchtempo och en toppform efter avslutande tre raka segrar i kvartsfinalserien. LHC:s powerplay var seriens bästa och fortsätter att leverera i slutspelet så det gäller att DIF inte drar på sig massa onödiga utvisningar för det kommer att straffa sig. För DIF gäller det att försöka gå rakare på mål och komma till mer avslut. Jag tycker man gör lite för lite mål av alla chanser som man har. Dessutom så kommer nog Gustaf Wesslau få det hett om öronen så det gäller att han fortsätter storpspela. Det känns ändå svårt att tippa hur det går men jag känner nog ändå att LHC ses som något större favoriter nu när de är i sån bra form. DIF måste få en bra start. Upplagt för en stenhård semifinalserie

Läget i lagen:
Målvakten Fredrik Norrena vaktar kassen igen och gör det riktigt bra efter sin avstängning, han är en av LHC:s nyckelspelare i detta slutspel. Laget tas förövrigt ut efter dagens matchvärmning. Saknas gör skadade Patrik Zackrisson och Pontus Petterström. I Djurgården är liknande procedur men jag kan gissa mig till att Gustaf Wesslau nog börjar i kassen och vad jag vet så har inga skador dykt upp i DIF-lägret mer än att Mike Zigomanis saknas fortfarande. Hardy lär mönstra liknande lag som spelade senast.

-----------------------------------------------------

       

Skellefteå - HV71

18.30 på

SAIK-HV71 känns på förhand som ett riktigt krig, detta sedan Martin "Fegis" Thörnberg fula bentackling på SAIK:s dåvarande stjärna Niko Dimitrakos. Det mesta talar väl för HV71 som seriens bästa lag men SAIK kan kanske röra om det lite för smålänningarna men då gäller det att SAIK tar första matchen ikväll. SAIK sperlade för två dagar sedan medan HV71 har vilat sedan 26 mars när man slog ut Timrå. Skulle inte SAIK vinna ikväll så är man nog chanslöst. Jag har fortfarande svårt att se hur SAIK ska lyckas vinna i Jönköping vilket de måste minst en gång för att ha chansen på en final. Det finns inte. HV kommer inte släppa någon match i sin borg. Det är uplagt för en tät och hård fight lagen emellan ändå och om SAIK startar bra så kan det bli en intressant serie.

Läget i lagen:
I hemmalaget SAIK så är det oklart om Petr Tenkrat och Erik Forssell kommer till spel.
Hos HV71 så André Petersson och Per Ledin missar matchen medan det är frågetecken på Lance Ward.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0