Kruger 2 & Kyle Klubertanz
Publik: 7000 personer - som vanligt fullsatt i Kinnarps Arena

Det står 2-2 i matcher

Marcus Kruger gjorde sitt livs viktigaste mål hittills
Det var vinna eller försvinna ikväll för Djurgården i praktiken. Den såg man till att ta trots att HV var det bättre laget sett över hela matchen. Efter åter en kalasstart i första perioden där HV tog ledningen efter blott tre minuter i powerplay så blev DIF totalt utspelade i första perioden. Det var endast under de sista nittio sekunderna som DIF kunde komma till anfall och skapa vad som liknade ett försök till målchans. HV totaldominerade efter första perioden.

I andra var ett mål för Djurgården nog så viktigt. Hade HV71 fått tvåan så vet i fåglarna om DIF hade vänt på matchen som det såg ut då. Istället får man en viktig kvittering i en omdiskuterad situation där HV drabbas av en avvaktande utvisning och DIF plockar Wesslau men hans ersättare hoppar in alldeles för tidigt men detta såg vi inte från läktarplats, jag fick veta det via sms sen i pausen, men Kyle Klubertanz sätter viktiga 1-1 och DIF får kontakt för första gången i matchen. Efter målet får DIF rikligt med luft under vingarna och man spelar bra i ungefär tio minuter innan ett HV-anfall avslutas med ett självmål av DIF:s målvakt Gustaf Wesslau som i pressen av HV gör allt för att rädda pucken och slår istället in 2-1 till HV. Hans enda misstag i matchen och en jättetavla. Wesslau skulle ändå bevisa och rätta till sitt misstag resten av matchen. 2-1 kändes tungt, DIF:s lilla hopp försvann nästan.

I tredje var det enkelt, om HV skulle göra det så skulle det avgöra matchen eller så skulle DIF kvittera och matchen skulle bli helt öppen igen. Det var trevande och HV kontrollerade händelserna länge och väl men drabbades av en åter omdiskuterad utvisning, i det efterföljande powerplayet kommer till slut kvitteringen på en hoppande puck som tar på Marcus Krugers byxor i en båge över Stefan Liv och in via stolpen till 2-2 med 7.16 kvar att spela. Helt plötsligt så är det så sjukt spännande. Nerverna var dessutom utanpå när DIF drar på sig två raka utvisningar tätt inpå så HV får spela i fem mot tre med fem minuter kvar: Nu avgörs matchen tänkte jag. Både jag och min resekamrat idag: Claes var övertygade om att nästa mål som faller blir matchvinnande. På något sätt lyckas ändå DIF hålla undan och ta matchen till sudden. Pucken var nära för HV att dansa in men det ville sig inte. Nu väntade tredje raka förlängningen lagen emellan och det kan jag säga att sånt här är inget för nervsvaga, hjärtsjuka och klenisar.

#32. Marcus Kruger - matchvinnare i Djurgården ikväll

Förlängningen blev riktigt nervös
när det svängde åt båda hållen, en hel del slarv på grund av nerver skedde gång på gång eller så var det hawaiihockey som det heter. Det kändes livsfarligt när HV kom in i zon varje gång men DIF hade bara ett par lägen som kändes klara. Kanske inte var så men det kändes så, kanske beroende på vilket lag man höll på vad vet jag. Första suddenperioden närmade sig sitt slut och HV hade ett par jättelägen precis som DIF: bland annat Kristoffer Ottosson och Mathias Tjärnqvist men pucken ville inte in. I det sista anfallet innan kommande paus så hittar Marcus Nilson efter att vunnit fast pucken i anfallszon en helt ren Marcus Kruger som bara har att raka in pucken i nät och DJURGÅRDEN VINNER! jag bara ställer mig upp och skriker ut min glädje, känns overkligt först men en helt sjuk känsla när man gång på gång under matchen varit helt uträknade, jag tänker då på efter den första perioden och efter HV:s ledningsmål och fem mot tre med fem minuter kvar, Ändå så sliter man och kämpar och får till slut utdelning. Vilken moral och kämpaglöd man visar upp idag.

Det är lika i matcher och imorgon är matchen, om det var viktigt idag ännu mer viktig, det laget som vinner imorgon kommer nog att avgöra på ett kokande utsålt, tokladdat Hovet på lördag.

Djurgårdens tre bästa ikväll:
*** Marcus Kruger - hans hittils viktigaste mål i karriären, hoppas på fler!
** Gustaf Wesslau - DIF:s nyckelspelare nummer ett!!
* Tim Eriksson - riktigt bra ikväll och skapade massor åt sig och laget

I övrigt så var Modos norska stjärna på plats och mottaga årets Guldhjälm 2009/2010 vid en ceremoni innan nedsläpp: (bild nedan)

Prisceremoni precis innan nedsläpp (egentagen bild)