Svensk hockey verkar vara på rätt väg

Angående Färjestads målvaktskris:
FBK har ju som bekant målvaktsskador på sin förste o andre keeper, man slängde in Andro Michel, tredje valet i de senaste matcherna som ändå gått bra. Daniel Henriksson var på väg men tackade nej i sista stund. Idag beslutade Karlstadklubben under ett möte under eftermiddagen att man inte kommer att värva någon ny målvakt för att ersätta skadade Henrik Karlsson. Det är oerhört strongt av en förening som köpt in en ny så fort det vart fara för för många nyckelspelare borta. Helt rätt val, ge de egna chansen istället för att köpa in en 35-årig utlänning som kostar 200 000kr i månaden och som dessutom inte är spetsen i målet.

" -Vi känner att de yngre killarna är värda den här chansen och att det inte finns någon anledning att ta hit någon nu, säger Färjestads tillfälliga klubbdirektör Thomas Rundqvist"

Klubben som inte hade juniorlag för några år sedan utan satsade på att ha dem i div.1 klubbar med mera har nu juniorlag och en ungdomssatsning. Tycker det är ett friskhetstecken för framtiden och inte bara en fråga om att köpa bara för att man kan så fort det går lite snett.

Positivt!

*************************************

Ingen hockey idag
Ingen hockey idag och bara en match imorgon, lite tråkigt för att vara en måndag då det ska vara matcher men spelschemat svänger lite. Lite uppdelade omgångar med mera så blir det så här.

*************************************


Tre Kronor och dessa turneringar

Snart är det ett mindre roligt landslagsuppehåll där Tre Kronors B-lag ska iväg och få stryk i tre matcher. Gillar inte dessa "kalkonturneringar" där Sverige inte brukar prestera nåt vidare heller. Åker hem med kanske en oavgjord på sin höjd och Bengan tycker att det är ok ändå. Förstår inte resonemanget på honom ibland heller. Det kanske dags för en ny röst i Tre Kronor. Men samtidigt ska man komma ihåg att det måste fungera med att elitserieklubbarna, spelarna och landslagledningen har en öppen FUNGERANDE dialog inför varje turnering så att de bästa alltid är tillgängliga. Är man frisk och är uttagen bör man spela. Så är det bara.

Alltså tänk vilken ära att få dra på sig landslagströjan även om det så är i Uzbekistan mot Ukraina i en skitturnering. Tänket måste bli bättre. Ryssland har alltid ett kanonlag i dessa turneringarna, de brukar ha en kärna på 40 spelare som de använder. Bengan plockar, blandar och ger hejvilt. Han använder cirka 60 spelare per säsong i ett landslag och det kan man räkna ut med *ej passande uttryck* att det inte blir någon kontinuitet då. Det hoppas jag blir en bättring till nästa turnering och fortsatt Euro Hockey Tour. Annars får vi bara skämmas så fort Kronorna är iväg och spelar. Enda gången Sverige ställde upp med bästa möjliga laget var i hemmaturneringen LG Hockey Games, var själv uppe och såg Sverige-Tjeckien och jag måste säga att det var det bästa jag sett Tre Kronor spela i en ickeVM-turnering på flera år. Bra lag och ett aggressivt anfallsspel. Hoppas verkligen Bengt Åke fortsätter på samma spår i år.

Det måste bli intressant och roligt att se Tre Kronor igen, de måste bli mer attraktiva att skåda på TV. Viktigt att Tre Kronor åker iväg med ett lag som har chans att vinna varje match. Som det vart i flera år så vet man att inför varje turnering näst intill, (inte LG kanske på hemmaplan) inte har chans att vinna turneringen så kanske man kollar bara för att, man som jag är hockeydåre, men så många andra som inte tittar för att det är mer eller mindre ointressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0