Suveräna Hv71 kommer till Hovet


Tuff match att vänta ikväll

Elitserien OBS! Matchen tillhör omgång 16 (2/11)
Djurgårdens IF - HV71
Hovet, 19.00


Serieledande HV71 gästar Hovet ikväll. Formstarkaste laget i serien som bara tappat 6 av 30 poäng. laget har seriens bästa första femma och är seriens överlägset bästa lag i spel fem mot fyra: 34,62% (18 mål på 52 powerplay) Senast lagen möttes var i seriepremiären i målglad match 7-6 till Kyrkans vänner från Bibelbyn. Men sett till matchen då så var det rent slarv som gjorde att HV kunde vinna. DIF var bättre sett till hela matchen och det sa även HV71:s spelare själva, vilket både David Petrasek och Johan Davidsson erkände i intervjuer efter matchen. Jag var på plats och DIF var värt minst en poäng den matchen.

Matchen ikväll kommer inte bli lika målglad men HV71 gör mycket mål så det kommer bli tufft för DIF som inte vart helt nöjda med försvarsspelet i de senaste matcherna. Framför allt gäller det att hålla sig på banan och inte dra på sig utvisningar. Segern borta mot Timrå var skön men det betyder ingenting när matchen mot HV börjar ikväll. Statistiken talar enkelt för gästerna. HV71 har å t t a raka segrar i Stockholm fram till ikväll, senaste segern för DIF var 27 december 2005, segersiffror 4-2.
HV71:s tränare Janne Karlsson angående den sviten: -Det är ju kul om det fortsätter så, men statistik betyder ingenting. Ikväll är det ett nytt blad som ska skrivas, anser Karlsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0