Rättvis Växjöseger i kronobergsderbyt

Hockeyallsvenskan omgång 10

- KRONOBERGSDERBYT -



IF Troja-Ljungby - Växjö Lakers HC  1-4

0-2, 0-1, 1-1
Skott: 23-34 (13-19, 10-15,  - )
Publik: 3063 personer
**********************************
Matchen igång!

Inför ett fullpackat Sunnerbohov 3063 personerär nu matchen igång mellan Troja-Växjö i hatderby-länsderby och det är full fart, spelet böljar fram och tillbaka. Bra tryck på läktarna och klackarna gör allt för att överrösta varandra. Målvakterna Viktor Fasth i Lakersmålet och Christoffer Bengtsberg i Trojakassen har att göra. Framför allt Bengtsberg när Växjö trycker på i början.
*** MÅL! 0-1 6.08 44. Josh MacNevin
Lakers tryck ger resultat, Bengtsberg lite skymd i skottögonblicket
11 minuter spelat och Växjö har det mesta av spelet, Troja försöker men kommer inte till ordentligt
11.35 powerplay för Troja, får vi se om Troja kan få till det. Daniel Håkansson styr ett skott, en jättechans men Viktor Fasth räddar snyggt och säkert i plockhandsken.
Troja tar inte vara på sitt powerplay
14.25 Växjö powerplay nu. Men inget mål
16.44 Jonatan Bremer kör över Christan Magnusson, vilket leder till ytterligare en Trojautvisning.
Bra lägen för Växjö nu, Rosénfemman inne på isen. Bengtsberg i Trojakassen får slita hårt. Troja drar på sig en utvisning till spel sex mot fyra nu.
Fem mot tre i 39 sekunder.
18.15 Troja hänger inte med för tillfället för Alexander Edström åker ut så fem mot tre i 1.52 för Lakers.
*** MÅL! 0-2 19.31 Steve Saviano, spel i tre mot fem kostar och Lakers är inte sena att utnyttja det. Har skaffat sig ett bra grepp om matchen så här långt och Troja har det svårt. Troja får nog lida för debaclet mot Sundsvall för Lakers del. MEN man ska aldrig räkna ut Troja i deras hemmaborg. De kommer inte ge sig i första taget..
Skott: 13-19
-----------------------------------------
Andra perioden igång. Fortsatt spel i PP för Lakers, David Lundbohm skjuter i stolpen stenhårt, utvisningen över och Troja är fulltagligt.
1.16 Troja får sitt andra powerplay
Daniel Wallin får en hård tackling och blir liggande, blöder ymnigt, en schysst tackling enligt domaren. Wallin ut i omklädningsrummet för att sy, kommer nog tillbaka i spel
Troja spelar i PP men Lakers vänder och kontrar ett par gånger och Bengtsberg saknar inte att göra i kassen.
Växjö är det bättre laget så här långt, vinner mycket närkamper och har mycket puck.
8.44 Troja ser ut att hänga lite med huvudena medan Växjö spelar med gott självförtroende. Viktigt för Troja att få ett mål. Gör Lakers 0-3 så är det i praktiken avgjort.
*** MÅL! 0-3 13.29 32 Johan Andersson Frölundaförvärvet som haft en tung inledning hittar rätt. Otroligt tungt för Troja som agerar mer och mer som ett slaget laget. Inte alls likt Troja på hemmais mot ärkerivalen Växjö.
15.04 Lakersutvisning, chans för Troja att ta sig in matchen, Daniel Håkansson träffar stolpen, klangen hördes över hela Sunnerbohov. Lakers klarar av utvisningen och Troja fortsatt mållöst. Den utvisade Josh MacNevin kommer in på isen och kör över en Trojaspelare, Marcus Götz fult och får åka och sätta sig igen. Spelet på isen är mer och mer aggressivt, det smäller en hel del och en hel del tjuvnyp.
17.15 Nytt powerplay då för Troja, Det måste bli ett Troja-mål nu annars tror jag att chansen att vända det här är borta.
19.15 Utvisningen över och Troja lyckas inte få till nåt mål nu heller.
19.53 Utvisning för Troja istället samtidigt som Daniel Wallin återvänder från omklädningsrummet sydd med 4 stygn. Perioden tar slut och det är 0-3 på tavlan. Det ser inte ut som att det ska komma någon vändning. Troja är numret mindre och Växjö spelar säkert och med starkt självförtroende.
Skott: 10-15
-----------------------------------------
Tredje perioden igång
Troja rivstartar, Mattias Nilsson kommer igenom och  dras ner av Niklas Rahm
Straffen läggs av Daniel Håkansson
***MÅL 1-3 1.09 Daniel Håkanssonstraffslag, precis den start Troja behövde
Spännande och se hur Lakers tar det här och hur Troja agerar nu
MEn ack den glädje som varar. Växjö Lakers svarar
*** MÅL 1-4 2.58 Gustav Hjalmarsson
* Förövrigt så är HV71:s Andreas Andersson, Stefan Liv och David Petrasek på plats i Ljungby för att se matchen ikväll. antar att de ska snacka med Niklas Rahm bland annat.
Lakers fjärde mål satte nog punkt för matchen, för det är bara Växjö just nu, 7 minuter in på sista ronden
12.18 Nedsläpp nere i Växjös zon
12.38 Trojautvisning, PP för Växjö, inte mycket som talar för Trojanerna dessvärre nu. Man spelar inte tillräckligt tufft i anfallszon, man har ingen Olof Mårs-typ som går in framför kassen som bökar och stökar. Därav att det inte blir samma tryck som man behöver. De känns lite tunna och frågan är väl om inte Troja behöver förstärka. Problemet är ju pengar och den är inte så fet så det går att värva in spetskompetens. Känslan just nu är nog att Troja får svårt att nå Playoff och får ställa in sig på att rädda nytt kontrakt i serien till och med. Växjö Lakers vinner välförtjänt ikväll. Man är numret större från första nedsläpp och Troja kan inte skaka om Lakers ikväll. En av matchvinnarna i Lakers är Viktor Fasth som storspelat och stoppat attackerna från trojanerna
*** 20.00 Matchen är slut! Växjövinst 1-4. Det svider som Trojasupporter men bara att ta nya tag för de rödvita krigarna

_______________________________________

Så här slutade det i Hockeyallsvenskan ikväll

Malmö-Almtuna 7-3
Mora-Borås 3-3
Sundsvall-Bofors 5-4
Örebro-Västerås 6-3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0