Inför nedsläpp: Derbyt: DIF-SSK

 VS
Elitserien omgång 11
Djurgårdens IF - Södertälje SK
Hovet 19.00

Derby med litet d
Dags för match i elitserien ikväll igen, ett mindre derby mellan två stockholmslag men inte riktigt samma karaktär som när Solnaklubben stod på andra sidan isen. Lite synd för det skulle kunna vara mer rivalitet mellan klubbarna. Personligen känns det inte nåt speciellt när DIF möter SSK. Som sagt, elfter omgången spelas och det är kringlorna från Södertälje som gästar Hovet. SSK är litet av ett bottenlag än så länge men "ack o ve" det brukar inte hindra SSK:arna att vara fräcka nog att lugga DIF på deras egen hemmais. Ikväll hoppas jag DIF fortsätter kriga ordentligt och inte underskatta SSK som inte startat riktigt som man vill men dom är bättre än många tror.

Statistiken talar för SSK
Statistiken mot SSK hemma är ingen munter läsning dock, det har bara blivit 2 segrar på de senaste 5 åren, SSK var ju nere i Hockeyallsvenskan en säsong men två segrar om man går tillbaka till seriepremiären 2004/2005.
21/9-2004 Djurgården-Södertälje 4-2
19/2-2008 Djurgården-Södertälje 3-1

SSK på bortaplan är det ännu färre segrar i rena trepoängare så SSK är en svår nöt att knäcka.

Läget i lagen: DIF ställer samma manskap som senast. Kristofer Ottosson spelar från start och i målet hoppar Gustaf Wesslau in igen trots att Stefan Ridderwall gjorde sin bästa match för säsongen och vann matchen åt DIF senast med sitt storspel. I SSK är Björn Bjurling och Pierre Hedin tillbaka från skador. Däremot är det osäkert med Fredrik Svensson, som sträckte en ljumske på onsdagens träning. Sedan tidigare är Jörgen Bemström och Topi Jaakola ur spel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0