Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Tim Eriksson &  Jakob Josefsson
Mål:HV71: Martin  Thörnberg, André Pettersson

********************************************

Trenden bruten
Förlusttrenden är bruten, förbannelsen är bruten. DIF slog HV71 ikväll i en tät och ganska bra match. Dif ägde den första perioden och tog ledningen i spel fem mot fyra, Mathias Tjärnqvist fick äntligen spräcka sin målnolla. DIF spelade piggt och hade bud på fler mål, bland annat tom kasse, Stefan Liv överspelad, för Jimmie Ölvestad men HV-backen Nichlas Torp räddade med en fotbollsräddning. Rättvis ledning i paus trots 11-11 i skott.

I den andra kom HV ut som ett nytt lag och började bra men DIF stack emellan och Tim Eriksson styr in 2-0 på Andreas Holmqvists skott. 36 sekunder hade då gått av andra och det skulle väl ge DIF lite arbetsro. Men icke. Det var just det här med att inte sitta utvisad och tillåta HV och deras superfemma att spela i powerplay som skulle undvikas. Men det är precis vad som händer, 42 sekunder senare är det reducerat i powerplay. Martin Thörnberg framför kassen slår in 2-1. HV tar över spelet och trycker ner DIF djupt i egen zon. DIF klarar inte trycket utan André Pettersson kan kvittera för HV som vänder matchen på ett par minuter. HV med i matchen och tar över långa stunder. DIF kommer inte upp ordentligt utan det är HV som styr. Domare Thomas Andersson hittar en av de märkligaste utvisningarna på länge. Mathias Tjänqvist åker ut för en tekningsförseelse. Han tekade inte rätt utan åkte ut, ett lagstraff??!! Har aldrig tidigare hört talas om denna förseelse. Men detta var inte nog för domaren hade verkligen en konstig nivå och sen höjde han den och tillät allt mer eller mindre vilket tände båda lagen lite åt fel håll så att säga. Inga mer mål i andra perioden men fördel HV inför slutakten.

I sista är det jämt och tight och mer och mer känslor på isen och nästa mål skulle nog bli matchavgörande. Spelet böljade och båda lagen hade chanser i fem mot fem och i spel fem mot fyra. DIF gjorde ett PP-mål i första men sen knöt det sig. HV spelade bra i PP och försvarade sig bra i boxen. Klockan tickade och det var snart bara fem minuter kvar men det kändes som att ett HV-mål hängde i luften. HV har ett fruktat anfallsspel och Stefan Ridderwall fick slita ont i kassen och gjorde kanske sin bästa match för säsongen ikväll. Det hängde ett mål i luften och det skulle komma. Men inte från HV utan med hjälp av HV-backen Johan Björk som tappar pucken fyra meter framför Stefan Liv där Jakob Josefsson får pucken och är inte riktigt med på det men han tar hand om den och snärtar in 3-2 bakom en förvånad målvakt. Jakob spräckte också sin målnolla och i vilket läge.

Jakob Josefsson - matchvinnare
Lite ologiskt men så är det i hockeyn ibland och ikväll gick det Djurgårdens väg. HV plockar Stefan Liv i slutet men Djurgårdarna slänger sig och täcker, offrar sig för att det ska bli seger och det går vägen. 3-2 till DIF och den långa förlustsviten mot HV71 på hemmais är bruten. Underbart!