Div.1 södra
Halmstad-Nybro 4-5
(1-1 2-2 1-2)
Publik: 686 personer i Sannarpshallen.

Det ville sig inte för Halmstad Hockey ikväll heller. Trots att man vände 1-2 till 3-2 så var det Nybro till sist som tog hem segern. Hammers är på rätt spår men når inte ända fram. Nybro började bäst och hade fösrta perioden som ändå slutade 1-1. I den andra kom Halmstad upp lite och när Nybro slarvade i egen zon ett par gånger var det nära. Nybro hade ett mål inne som dömdes bort men fick in 1-2 nån minut senare. Halmstad trummade på och kunde vända på matchen efter två mål av backen Robert Andersson. 3-2 för Hammers såg bra ut men Nybro tog vara på ett powerplay och kunde kvittera innan paus. Känslan var ändå att det var Nybro som skulle hem det. I tredje var det också gästerna som gjorde 3-4 och när 3-5 kom så såg Halmstad ut som ett slaget lag. Men de ville annat och forcerade in 4-5 med en och en halv minut kvar. Mattias Pettersson lämnade kassen och Hammers försökte nå en kvittering men Nybro höll undan. Tycker ändå att Halmstad aldrig ger upp. man bjuder på för mycket stundtals men spelar stabilt långa stunder.

Nybrosegern gav förstås stort jubel hos den tillresta och högljudda bortaklacken som sjöng ner Halmstads unga klack på andra sidan totalt. Klar Nybroseger i klackkampen med.

Halmstads bästa fanns i Robert Sundin och Niklas Wentzel ikväll.