Mål:FBK: Anders Bastiansen, Antti Pihlström
Skott: 24-24
(9-9, 7-9 8-6)
Publik: 6647
*****************************

Sådär, har fått iordning på inlägget, var fullt upp igårkväll så hafsade ihop nåt efter matchen och innan fotbollen.

***************
Dagens referat är periodvis, skriver ner efter varje period ifall det skiftar i uttryck*

DIF öppnar friskt och hemmalaget spelar försiktigt i början. Det är ändå FBK som gör första målet som vanligt. Efter ett försvarsmisstag och kalaspass från backen till Anders Bastiansen som kommer helt fri och kan slå 2-3 gånger på sin egna retur innan första Djurgårdare är där. DIF tappar bakåt i detta läget. Det smäller friskt i matchen och domaren måste ha en konstig nivå i första perioden, bland annat en vansinnig utvisning på Marcus Ragnarsson när han och en FBK:are kör ihop, Ragge åker för en crosschecking, dåligt av domaren måste jag säga. FBK skapar tryck och det dröjer inte länge innan det ringer igen. 2-0 genom skicklige Pihlström som enkelt prickar in 2-0 bakoom en maktlös Ridderwall. Ingen rolig start för honom än så länge. FBK har fått den vanliga ledning man brukar få mot DIF på hemmais. 2-0 innan matchen ens börjat. DIF ser bleka ut, skapar inget och sitter bara utvisade. Full koll på matchen för Färjestad som verkligen har rest sig sen den tunga förlusten för HV senast.

----------

I den andra fortsätter FBK ha koll på spelet och DIF försvarar sig. Marcus Kruger leder poängligan i Elitserien och honom såg man inte mycket av i den första men han spräcker nollan bakom Henrik Karlsson när DIF får ett fem mot tre läge. Viktigt mål för Djurgården som får lite energi och komma in i matchen på allvar. Domaren hittar helt plötsligt ett par billiga utvisningar på hemmalaget vilket ger DIF möjligheter i numerärt överläge men så fortsätter domaren att hitta utvisningar på alla håll så då åker en DIF:are ut och spelet i numerärt överläge försvinner. DIF får mer att säga till om i och med utvisningarna och har jobbat sig in ordentligt. Perioden slutar med ett powerplay för hemmalaget och domaren Niklas Lovefall har en märklig nivå och det märks att han är ganska grön (knappt två år i Elitserien) när det gäller att döma Elitserien. Ingen känsla för matchen så här långt i alla fall. DIF har kommit igång i den andra perioden och håller man sig borta från utvisningsbåset i sista så kan det kanske bli poäng. Men nästa  mål kommer bli matchavgörande tror jag.

--------

I tredje var det ställningskrig, DIF försökte komma till en kvittering men FBK hade koll på matchen och tyvärr är det DIF:s onödiga utvisningar i första perioden som sänker dom. DIF siktade på att ladda om efter Luleå senast och försöka föra matchen mot FBK idag men tyvärr gick det inget vidare idag. FBK vinst med 2-1 och DIF inkasserar sin andra förlust. Man tar emot Rögle på Hovet på tisdag, dags att göra en bra insats eller så väntar bottenträsket ganska snart. Lite sjukt att Färjestad är delad serieledare ihop med HV71 trots en 8-0 förlust mot just HV71

Övriga matcher
Skellefteå-HV71 3-2
SAIK:s nyförvärv från Björklöven: poängsprutan Johan Forsbergs sparkmål avgör matchen. Det betydde 3-1 och HV kom inte närmre än 3-2. David Petrasek fortsatt het i HV71 trots förlusten

Brynäs-Luleå 4-0
Brynäs är på gång och tar en skön seger hemma. Börjar lossna för Gävlelaget. Ett par av målen var riktigt läckra dessutom, bland annat Sebastian Lauritzens 3-0.

Modo-Rögle 2-3
Rögle tar sin första bortaseger på ett år. Då som nu var det mot Modo borta den 1 november 2008. Modo gör en bra match men har inte marginalerna med sig. Rögles målvakt Jurgen Penker vinner matchen åt sitt lag när Modo bombarderade honom som värst. Matchvinnare Dominik Granak med två mål för Rögle.

Timrå-Linköping 5-2
LHC har det fortsatt tungt och är kvar i botten. LHC-keepern Fredrik Norrena bjöd bort matchen med två riktiga tavlor och tveksamma ingripanden. Linköping är en gåta så här långt. Timrås Niklas Anger en av matchvinnarna med sina två första mål. Viktigt att få igång Anger som är en målskytt. Viktig seger för Timrå som haft det knapert i början.