Mål:DIF: Patrik Cehlin, Christian Eklund
Mål:SAIK: Tim Erixon, Brad Moran, Petr Tenkrat,
Publik:
7835 personer

Ännu en hemmaförlust
Av sesx hemmamatcher denna säsongen så kom ikväll fjärde hemmaförlusten. Pust och suck!.
Man förlorar igen på sin egen hemmarink. Det är för dåligt bara helt enkelt. DIF startar bra men det gör även gästerna. Men det är DIF som startar bäst och Patrik "Sillen" Cehlin slår in 1-0 på Andreas Holmqvist skottretur. Marcus Kruger står för en bländande smart passning innan. Sen blir DIF lite passiva igen som brukligt när man startar bra i varje första period. SAIK får ett powerplay som går i 41 sekunder innan Tim Erixon krutar in 1-1 från blålinjen. När SAIK vänder matchen är det backen David Printz som står för en jättetabbe som bäddar för Brad Moran som ensam med Wesslau fintar bort honom och gör enkelt 1-2. Det blir inga mer mål i första perioden.

I andra är det samma melodi, SAIK kontrollerar spelet. DIF försöker få ordning på anfallsspelet men det är SAIK som står för farligheterna. De gör också 1-3 helt rättvist efter en smart tekning och sömniga DIF-backar. DIF får det inte att funka och SAIK spelar enkelt och försvarar sig smart. SAIK äger perioden och DIF får i stort sett bara försvara sig. Trots det så får DIF en viktig reducering i slutsekunderna genom Christian Eklund psykologiskt innan
paus.

Tredje perioden är en enda lång jakt på en kvittering men DIF lyckas inte göra mål. Man förlorar återigen på att man tappar greppet efter en bra start. Sen har man en oförmåga att inte göra mål på chanserna. udden saknas i avsluten. Trots spel sex mot fyra 1.08 från slutet. Tungt det här. Besviken på de inte kan få ordning på spelet på hemmais. SAIK bevakar sin ledning och vinner väl rättvist sett till hur de vände matchen. Ännu en tung och ofantligt slarvig hemmaförlust för DIF igen. Det håller inte, det är för mycket upp och ner fortfarande.

Jag undrar om inte DIF ändå ska fundera över att spetsa till truppen med en målskytt, en sniper eller någon med målsinne. Det är det lilla som saknas i anfallsspelet just nu. Skulle behövts en Anger eller Bremberg nu.

HV71-Rögle 5-3

Åttonde raka hemmasegern för HV71
HV71 är seriens bästa lag. Rögle försökte men HV var effektiva och dödade matchen i andra perioden. André Pettersson gör två mål bland anant och HV har 5-1 och det ser klart ut men Rögle vägrar ge sig och spelar upp sig men kommer inte närmre än 5-3.

Färjestad-Frölunda 1-1

Oavgjort prestigemöte
FBK tar ledningen direkt i inledningen i spel fem mot fyra i en match där FBK har det mesta av spelet och leder klart. I andra är Frölunda lite mer framåt, vinner skotten men inga mål. Frölunda gör sig till slut rättvisa när man kvitterar till 1-1. Matchen går till sudden men inga mer mål. Johan Holmqvist räddar poängen åt sitt Frölunda med sitt storspel ikväll.

Modo-Timrå 3-2 efter förlängning

Domaren i fokus - stjälpte Timrå?
Så då kom då äntligen en seger för Modo som gått som ett bottenskrap det senaste. Efter en mållös och nervös inledning på matchen där båda lagen inte ville gå bort sig i början. Oerhört viktig match för båda lagen. Timrå var det vassare laget dock och hade två mål inne men domaren gjorde allt för att hjälpa Modo. Det var en ganska konstig bedömning av domaren i båda fallen anser jag. Till slut kom första målet genom Fredrik Hynning och rättvisa men Modo gav sig inte och kvitterade bara sekunder senare. Lagen följdes åt till 2-2 och förlängning väntade. Där Mattias Timander avgjorde till hemmapublikens jubel. Skön tvåpoängare för Modo. Hade Timrå fått målen i början hade Modo dock aldrig rest sig så de får väl tacka domaren också för segern.